avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV prin posta

Buna ziua. Intrebare : unde ma pot interesa daca exista un pv intocmit pe numele meu ? nu m-a oprit nimeni, banuiesc o abatere, dar nu sunt sigur. voi pleca din tara o perioada si as dori sa stiu daca este intocmit ceva pe numele meu, pana ajunge la Posta dureaza mult . Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:35, 30 Martie 2014
La autoritatea care banuiti ca v-a intocmit PV sau la taxe si impozite locale.
Era un mcv cam la 200m in spatele meu,intre niste masini, nu am acordat o prioritate, nu stiu daca au observat , Pt orice eventualitate. Deci de la politia rutiera as putea afla ceva?
Teoretic da, practic nu se vor deranja sa caute in baza de date si va vor spune sa asteptati acasa PV (mai mult ca sigur asa va fi reactia lor).
dar nu ar fi trebuit sa vina dupa mine daca observau aceasta abatere? nu am mai auzit sa trimita suspendare de permis prin posta . sau ma insel eu
Cand nerespectarea regulilor de circulatie se constata cu un mijloc de inregistrare certificat si omologat se pot dispune toate sanctiunile prevazute in codul rutier, se trimite acasa o notificare prin care trebuie comunicate datele de identificare ale persoanei care a condus in data de pe drumul X si apoi se trimite procesul verbal prin posta.

Doar nu ati fi dorit sa porneasca masina de politie cu sirena in functiune si sa va urmareasca pana va opreste!:) Eventual sa traga si cateva focuri in cauciucuri!;)

Parerea mea este sa nu are rost sa faceti investigatii pe cont propriu, asteptati linistit procesul verbal prin posta, daca vine vine daca nu vine nu vine. Poate mancau gogosi si nu v-au observat. Nici pescarii nu prin toti pestii din balta.

Daca plecati din tara rugati un vecin sa urmareasca cutia postala sau vorbiti cu factorul postal sa lasa plicul la un vecin care sa va informeze apoi despre sosirea cadoului. Daca va simtiti cu musca pe caciula ca nu ati acordat prioritate, la ce , pieton sau masina?, platiti amenda in 2 zile lucratoare la 1/2 prin ghiseul virtual iar permisul il veti preda cand va veti intoarce acasa, daca va fi cazul bineinteles. Eventual trimiteti atunci un mail politiei in care explicati ca nu sunteti in tara si ca va intoarceti peste 10 ani si sa va propuna o solutie.

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Proces verbal pentru depasirea limitei de viteza mugabi mugabi Buna ziua, tranzitand orasul Pascani, la iesirea spre codri Pascanilor, am fost oprit de un echipaj radar (care statea la panda) pentru depasirea limitei de ... (vezi toată discuția)