avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Incheiere contract inchiriere
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Incheiere contract inchiriere

Daca IMi expira un contract de inchiriere al un ei garsoniere si am avut contract la fisc,apoi am vandut gars,Mai tb facuta cerere la fisc sa se inchida contractul sau expira automat dc nu il reinnoiesti
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:34, 4 Aprilie 2014
Trebuie sa duceti conventia de inchidere contract de inchiriere la fisc. Circ. Nu inceteaza automat si o sa va treziti peste 5 ani cu impozite si penalitati de plata.
Motivatia este ca daca nu se face incetarea contractului, actioneaza din oficiu tacita relocatiune, prin care vechiul contract isi produce efecte la infinit.
L-am dus,dar îmi apar datorii ca tb sa plătesc si la sanatate 6 la suta cât timp am avut contract de închiriere,dar de ce nu mi s-a spus cd am facut contract si mai ales cum am putut vinde gars dc aveam datorii atunci,au trimis de plata după ce si-au pus penalitati
Da, cunosc situatia, nu va anunta nimeni ca aveti de plata si acei 5,5% (sunt mii de romani in situatia asta .. :) , se presupune ca cetatenii cunosc legea. V-am spus, circ. Garsoniera ati putut sa o vindeti pentru ca acele datorii chiar daca existau, ele nu erau constituite (mai clar, baza de date nu este interoperabila in timp real). In alta ordine de idei, nici nu au interes sa va anunte pentru ca se urmareste aparitia si acumularea penalitatilor de intarziere. Deci ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat energetic Dani@ Dani@ Am un apartament inchiriat (ca proprietar) ,iar contractul va expira in curand.Pot face un Act Aditional de prelungire a Contractului pentru a nu mai fi nevoie ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din dobanzi bancare gianinita1 gianinita1 As dori sa stiu daca pensionarii platesc cei 5,5 pt cass pt ca ei sunt platitori la sanatate din pensie si am auzit c nu Mai platesc la cass daca au bani in ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere Castin Castin Am incheiat un contract de inchiriere a unei garsoniere in calitate de proprietar, dar am omis termenul de inregistrare la fisc de 15 zile. Intre timp ... (vezi toată discuția)