avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformarea postului contractual in functionar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformarea postului contractual in functionar public.

Referitor la subiectul anterior cu transferul personalului contractual la o alta institutie publica, va rog sa-mi spuneti procedura prin care ar putea sa-mi transforme postul contractual in functionar public si apoi sa mi se efectueze transferul . Cat ar dura aceasta procedura . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 30 Martie 2014
Nu este posibil asa ceva. Doar prin ocuparea unui post vacant prin concurs puteti ocupa o functie de functionar public.
Este posibil asa ceva numai daca atributiile postului respectiv presupun exercitarea puterii publice, asa cum este ea definita de art. 2 din Legea 188/1999.

Art.111 (3) Persoanele încadrate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată în posturi de natură contractuală care au fost stabilite şi avizate ca funcţii publice vor fi numite în funcţii publice de execuţie dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 54 şi condiţiile de vechime în specialitatea studiilor corespunzătoare clasei şi gradului profesional ale funcţiei publi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)
Contractual sau functionar balta dumitru balta dumitru Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)