avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Procedura intabulare imobil in situatia de executare ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Procedura intabulare imobil in situatia de executare silita

Buna ziua,

Am de intabulat un apartament care se afla in aceasta situatie.
Istoricul apartamentului este urmatorul: exista contract de vanzare cumparare pe numele a 2 persoane(sot si sotie); ulterior au divortat; exista sentinta de partajare a bunurilor comune(se refera la acest apartament), unde se specifica faptul ca apartamentul ramane sotiei cu conditia sa plateasca sotului o sulta pana la o data anume.
Sulta nu a fost platita si din acest motiv sotia trebuie executata silit. Problema cu procedura de executare este ca imobilul nu are deschisa carte funciara, iar acest lucru este obligatoriu conform noilor reglementari.
Problema juridica de care ma lovesc intervine tocmai la intabularea apartamentului, in sensul ca nu stiu daca intabularea imobilului apartament se face pe numele ambilor soti(avand in vedere faptul ca sulta nu a fost platita si deci nefiind indeplinita aceasta conditie, sunt inca coproprietari) si apoi vine executorul si isi noteaza sentinta pentru executarea silita si o pune in aplicare
SAU
Intabularea imobilului apartament se face pe numele sotiei si apare o sarcina in favoarea fostului sot(sulta respectiva cu valoarea ei)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:19, 18 Aprilie 2014
In acest caz trebuie intabulata sentinta judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit partajul. In baza sentintei este necesara intocmirea documentatiei cadastrale a apartamentului apoi partajarea acestuia conform sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere notari carte funciara Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua, printr-o sentinta judecatoreasca de partaj, se hotaraste ca imobilul bun comun intra in proprietatea sotiei, urmand sa-i plateasca sotului o ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Partaj - schimbare drept de proprietate adina.vladau adina.vladau Buna ziua, Comunitate! În urma partajului cu fostul sot, apartamentul care acum este pe numele ambilor va trece în proprietatea mea. La DITL știu ce ... (vezi toată discuția)