avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot recupera taxa de timbru pentru cererea de chemare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot recupera taxa de timbru pentru cererea de chemare in judecata privind iesirea din indiviziune?

Buna ziua,

In cazul in care, ma adresez instantei de judecata pt iesirea din indiviziune ( verisorul meu nu este de acord cu un partaj voluntar), voi achita taxa judiciara de timbru.Aceasta taxa va fi suportata integral numai de mine?O pot recupera?Sau cel putin sa fie impartita in mod egal intre parti.
Valoarea terenului( pt ca un teren face obiectul iesirii din indiviziune), care determina cuantumul taxei de timbru, cine o stabileste?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
ddianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 13:59, 31 Martie 2014
Reclamantul este cel care achita taxa de timbru care se stabileste in procent calculat la valoarea impozabila a terenului. Puteti beneficia de scutiri/esalonari/reduceri in conditiile OUG 80/2013
Reclamanta este singura, pensionara si are o pensie de aproximativ 900 lei.Observand legea taxei de timbru,eu nu am reusit sa gasesc ceva favorabil privind reducerea cuantumului taxei.Exista vreo portita legislativa?
in mod eronat am mentionat oug 80/2013 privind taxele de timbru, de fapt oug 51/2008 reglementeaza ajutorul public judiciar si prevede conditiile de acordare - daca venitul mediu net pe membru de familie din ultimele doua luni este mai mic de 600 lei se acorda facilitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitare taxa judiciara. _Alin_ _Alin_ Am introdus o actiune pentru raspundere delictuala (art. 1349 c.c.) prin care am solicitat si o anumita suma ca daune morale de cateva zeci de mii de lei. ... (vezi toată discuția)
Mostenire sibiiileana sibiiileana buna seara.am depus o cerere de chemare in judecata avand subiect iesirea din diviziune.as dori sa stiu in cazul in care sunt dezocupta si depun de la finante ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune Vio10 Vio10 Suntem cativa coproprietari ai unui imobil in valoare de aprox. 3 mil euro. Unul din ei vrea sa iasa din indiviziune., dar restul se opun. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)