avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asumare obligatii comerciale internationale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asumare obligatii comerciale internationale

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, daca cunoasteti sau ati auzit de o situatie asemanatoare.
Societatea la care sunt angajata are relatii comerciale cu tari precum Ucraina, China, India. Din cate mi s-a comunicat, ele nu incheie un contract. Pur si simplu firma noastra lanseaza o comanda in baza careia primim marfa solicitata, Se intocmeste factura, chitanta...se plateste.Se discuta telefonic, prin fax., e-mail. Problema intervenita ar fi urmatoarea, Marfa primita din India, in speta, nu corespunde cu cea solicitata. Si ne intrebam unde am putea sa-i reclamam, daca nu exista un contract. Spunea cineva de exemplu...ca am putea sa-i reclamam la Ambasada sau ceva de genu. Pentru ca intr-o situatie similara a fost si societatea noastra, iar in momentul neindeplinirii corespunzatoare a obligatiilor a fost primita o reclamatie din partea firmei internationale.
O zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Cumparaturi online ("pe firma") lifer lifer Am achizitionat recent un produs de pe un site de vinzari online, solicitind intocmirea facturii "pe firma" (SRL). La momentul efectuarii comenzii ... (vezi toată discuția)
Comert international gughi88 gughi88 Doresc sa export o cantitate de ulei de rapita in China.Am discutat cu un posibil cumparator pe internet care doreste sa cumpere marfa.Conditiile lui de plata ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din india - in romania sau in india? adrianametiu adrianametiu Buna ziua , sunt noua in acest forum dar ma bucur ca l-am descoperit. Am citit unele comentarii despre necesarul actelor pentru casatoria cu un cetatean ... (vezi toată discuția)