avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Dobandire calitate avocat definitiv
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Dobandire calitate avocat definitiv

buna ziua

mai este valabila precizarea referiotare la persoanele care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat au indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, ca dobandesc, calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provin?:O

multumesc

Cel mai recent răspuns: Sissi17 , utilizator 13:04, 10 Aprilie 2021
Da
Legea nr. 51/1995
Art. 20
5) Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani, dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
Bogdan - Radu Ursu, Avocat
va multumesc mult.

O zi frumoasa.
Buna ziua Dl. Avocat Ursu,

Am indeplinit functie de Consilier Juridic incepand cu luna mai 2008 si pana in decembrie 2014, fapt dovedit prin carnetul de munca si adeverinte de vechime de la angajator.

In octombrie 2010 am sustinut cu succes examenul de definitivat in profesia de Consilier juridic.

Am emigrat in Germania in ianuarie 2014 si nu am mai practicat profesia.

Acum doresc sa sustin examenul de primire in profesia de avocat si apoi sa fiu inscrisa in tabloul avocatilor definitivi cu scutire de examen pt. definitivi.

Am urmatoarele 2 intrebari, la care va solicit respectuos sa imi acordati un raspuns:

1. Vechimea am adunat-o in perioada 2008-2014 (neintrerupti).
Cf. Legii ,,Cel care a promovat examenul de primire în profesia de avocat şi care până la data susţinerii examenului de primire în profesia de avocat a îndeplinit funcţia de....consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani"

Trebuie ca acesti 5 ani (neintrerupti) sa fie imediat inainte de inscrierea la examen sau oricand inainte (cazul meu)?

2. Ce fel de examen de primire in profesie voi sustine?
Am inteles ca nici cel de avocat stagiar si evident nici cel de avocat definitiv (sunt scutita de la acesta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa devii avocat avocatnou08 avocatnou08 buna ziua. As vrea sa stiu si eu care sunt etapele sa devi avocat si cati ani trebuie sa le urmam pana putem spune ca vom fi avocati. multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)
Admitere in barou a consilierului juridic PaulHaiducu PaulHaiducu In ce conditii un consilier juridic poate fi admis in barou? Multumim! (vezi toată discuția)