avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie

Buna ziua,
Ma numesc Curteanu Lucia si in in ianuarie 2009 am iesit la pensie de invaliditate(calculul pensiei conform legii nr 19/2000).
In noiembrie 2013 am iesit la pensie pentru limita de varsta conform legii 263/2010.
Beneficiez de aplicarea indicelui de corectie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:22, 31 Martie 2014
1. Dvs. nu mai beneficiati de indicii de corectie deoarece drepturile de pensie v-au fost stabilite inainte de a intra in vigoare Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

2. In noiembrie 2013 nu s-a facut altceva decat s-a transformat pensia de invaliditate in pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)
Sint pensionata pentru limita de virsta cf legii 263/2010 ,in ... passa passa Sint pensionata pentru limita de virsta cf Legii 263/2010 ,in ianuarie 2012.Nu am beneficiat de aplicarea indecelui de corectie( ,provenind din categoria ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul ... emil.calarasu emil.calarasu Bună seara ! Ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul de calcul al pensiei, indicele de corecție potrivit Deciziei CCR nr. 702/2019 ? (vezi toată discuția)