avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauza abuziva Asset Portfolio Servicing Romania
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauza abuziva Asset Portfolio Servicing Romania

In ianuarie 2008 am achizitionat un autoturism marca Dacia Logan in leasing. Dupa 2 ani si 11 luni nu am mai avut posibilitatea de a mai plati ratele, iar pe data de 19.11.2010 a fost ridicat autoturismul in urma caruia au lasat un proces verbal semnat de firma de leasing. Dupa 2 ani si doua luni am primit instiintare de la Asset Portfolio Servicing Romania ca avem de plata suma de 6730 de euro, dar daca ne luam angajamentul ca vom plati ni se va face o reducere de 50%. De atunci noi platim rate lunare de 187euro. Mai avem de plata 3 rate si terminam,dar consideram toate acestea un abuz deoarece nu mai suntem in posesia bunului de foarte mult timp. Va rog sa ma ajutati. Pot recupera vreodata acesti bani pe care ii platesc degeaba? Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Ctin25 , utilizator 20:52, 31 Martie 2014
Eu nu inteleg, platiti niste rate din 2012 si nu vi s-a restituit autoturismul??
Autoturismul a fost ridicat de 4 ani. Ratele le platim drept penalizare ca nu am respectat contractul...
Tot nu pricep. Bunul a fost restituit. Ce rost mai are sa platiti penalitati?

Poate nu inteleg eu rostul unui contract de leasing!

Ati contract un credit ptr achizitionarea unui autoturism in leasing, ati platit un nr de rate dupa care nu ati mai avut posibilitatea sa platiti, v-a fost ridicat bunul, adica masina a revenit firmei de leasing care o poate vinde mai departe, ce rost mai are sa platiti penalitati in continuare la un bun care nu va apartine?

Chiar asa este trecut in contractul de leasing? Daca nu veti mai putea plati ratele sa va fie ridicata masina si sa platiti penalitati nu stiu cat?

Parerea mea este sa consultati un avocat, banii pe penalitati nu cred ca ii veti mai recupera vreodata asa cum nici masina nu cred ca o veti mai primi.

Mai bun era un credit auto decat unul in leasing.
Asta as dori si eu,sa consult un avocat. Din cei 3000 si ceva de euro pe care i-am platit ca penalitati, avocatul sa recupereze o parte din suma ca macar 1000 de euro sa mi se restituie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare credite restante Criss2014 Criss2014 Buna seara, in urma intarzierii unor rate bancare, am fost contactati de catre o firma de recuperare care ne-a somat plata intregii sume (5000 eur) in 24 h ... (vezi toată discuția)
Leasing auto cu probleme Tedy28 Tedy28 Buna ziua tuturor utilizatorilor.In cele ce urmeaza va voi explica impasul in care ma aflu, in speranta aflarii unei solutii cat mai echitabile.In urma cu 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de leasing financiar mihaita_boosy mihaita_boosy La data de 19.09.2007 am acizitionat un autoturism dacia logan prin SA R.C.I Leasing Romania IFN SA.cu avans 4000ron si plata asigurari ! La data de ... (vezi toată discuția)