avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Leasing auto cu probleme
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Leasing auto cu probleme

Buna ziua tuturor utilizatorilor.In cele ce urmeaza va voi explica impasul in care ma aflu, in speranta aflarii unei solutii cat mai echitabile.In urma cu 3 ani am achizitionat un autoturism in leasing,pe o perioada de 4 ani, dar am facut greseala sa achizitionez masina prin firma unui prieten, care la randul lui mai avea inca 3 autoturisme achizitionate pe firma, toate contractele fiind in derulare la aceeasi firma de leasing.Problemele au inceput in momentul in care nu au mai fost achitate ratele la una dintre masini de catre unul dintre ''colaboratorii firmei'' si astfel desi ratele la celelalte au fost platite firma a primit o adresa cum ca figureaza cu debit restant si de atunci nu s-a mai emis nici o factura (au trecut 7 luni din acel moment). Ca sa fie treaba si mai alambicata, prietenul meu a vandut firma in urma cu 5 luni.In situatia data ce solutii am pt achitarea celor 7 rate care ma mai desparteau de a deveni propietar pe fenomenalul Logan pt care am platit un avans de 3.000 de Euro si daca este rost de o actiune in instanta impotriva cui sa mi-o indrept.Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: Tedy28 , utilizator 00:49, 18 Octombrie 2010
Buna ziua,

Daca pentru Loganul achizitionat de dvs exista un contract de lesing distinct de celelalte, eu va recomand sa incercati cesiunea contractului de leasing in favoarea dvs. Practic aveti nevoie numai de acordul societatii de lesing. Nu este necesar acordul debitorului cedat. Daca societatea de lesing este de acord, si nu vad de ce nu ar fi avand in vedere ca este o modalitate de a-si recupera mai usor banii, dvs fiind solvabil, la finalizarea contractului va transfera dreptul de proprietate asupra autoturismului.
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului, in principiu toate cele 4 autovehicule au fost contractate in baza unor contracte distincte dar in momentul in care s-a intarziat plata uneia dintre contractele in derulare banca a considerat ca ar fi just sa procedeze in felul in care au procedat , in speta o ,, inghetare" a platilor pana la plata tuturor debitelor restante datorate de catre firma prietenului meu.Dificultatea consta in faptul ca nu stiu in ce calitate ma pot adresa eu bancii iar prietenul meu care intre timp a instrainat firma nu prea vrea sa mai se complice de frica unor consecinte mai putin favorabile pt el, desi in mod normal prin instrainarea firmei aceasta a trecut in patrimoniul dobanditorului cu tot cu datori deci solicitarea pt cesionarea contractului de leasing ar trebuie sa apartina noului dobanditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma leasing marianacornaciu marianacornaciu Am avut o masina luata in leasing pe care am predat-o firmei de leasing dupa un an jumatate de folosinta si de plata a ratelor dupa 2 ani firma de leasing ... (vezi toată discuția)
Garant ONU EMIL ONU EMIL Daca am fost fidejusor intr-un contract de leasing si seface partajul bunurilor, sotia a primit o suma de bani in 2001 rezultata din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu leasingul? vest vest Buna ziua Am nevoie de un sfat .Am achizitionat in sistem leasing un autoturism pe societate comerciala .Datorita crizei nu am achitat ratele de leasing de ... (vezi toată discuția)