avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... garant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

garant

Daca am fost fidejusor intr-un contract de leasing si seface partajul bunurilor, sotia a primit o suma de bani in 2001 rezultata din vanzarea unui apartament al parintilor ei este considerat un aport mai mare al ei la partajul bunurilor(avem un act de mana semnat de socri).Dupa executare daca suma nu este indestulatoare pentru a acoperi paguba soc. de leasing ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 10:20, 29 Aprilie 2009
In primul rand nu cred ca trebuie sa va faceti prea multe griji. In general intr-un contract de lesing suma de recuperat e mica, ea cuprinde ratele restante pana la momentul rezilierii. Maxim 3 rate as zice eu. In al doilea rand la partaj puteti decide sa impartiti bunurile cum doriti. Este greu pentru creditor sa dovedeasca ca ds ati avut o contributie egala sau mai mare decat sotia. In princiu acea chitanta de mana ar putea fi suficienta.
Daca nu se acopera creanta firmei de leasing va fi executata firma debitoare si dvs ca si garant, pe toate bunurile mobile si imobile, prezente si viitoare.
Adica toata viata,este vorba de o suma destul de mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de garanti intr-un contract de leasing financiar bsb1975 bsb1975 Intr-un contract de leasing financiar am calitatea de garant impreuna cu alte 3 persoane fizice si o persoana juridica.Contractul nu a putut fi terminat si ca ... (vezi toată discuția)
Probleme firma leasing marianacornaciu marianacornaciu Am avut o masina luata in leasing pe care am predat-o firmei de leasing dupa un an jumatate de folosinta si de plata a ratelor dupa 2 ani firma de leasing ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu pentru garant intr-un contract de leasing bsb1975 bsb1975 Intr-un contract de leasing financiar am calitatea de garant impreuna cu alte 3 persoane fizice si o persoana juridica.Contractul nu a putut fi terminat si ca ... (vezi toată discuția)