avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Poprire cont persoana fizica pentru datorii persoana ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Poprire cont persoana fizica pentru datorii persoana juridicã

Buna seara! Doresc sa aflu cum pot scapă de o poprire pe contul meu personal din banca, dacă s-a înființat la cererea Finantelor pt datorii societate pe care am administrat-o si acum este in insolventa! Ma cheamă la finanțe cu documente auto si imobil, pe instanța aflându-se in desfășurare procesul de insolventa cerut de ei ! Nu exista nicio hotărâre Jud pentru a achita eu, ca persoana fizica, datorii firma insolvabila! Ce trebuie sa fac pentru a scapă de hartuiala lor? Sa imi pun Streangul in gât?.. Nu este abuz? Eu, ca pers fizica, nu am datorii la taxe si impozite ...doar la banca! Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:35, 10 Aprilie 2014
Buna seara, depinde in baza carui titlu s-a facut poprirea (poate nu este poprire, ci doar sechestru asigurator), pe de alta parte care este temeiul legal pentru respectivul act administrativ emis de catre fisc, probabil anaf (banuiesc ca art.27 din codul de procedura fiscala), poate ne spuneti dvs. art si litera. Si pe de alta parte probabil vi s-a comunicat titlul sau somatia, unde scrie care este termenul de contestatie si unde se depune aceasta (la fisc sau instanta). Trebuie sa identificati situatia de fapt in care va aflati, apoi sa elaborati un plan de aparare.
In temeiul ART 49,50,52 si ART 143 din OG 92/2003 republicata cu mod si completările ulterioare si ART 4 al legii 241/2005, va somam ca in termen de cel mult 3 zile sa va prezentati la sediul AFP sa ne puneti la dispoziție copii de la actele de proprietate....
In situația in care ati achitat sumele datorate la bugetul de stat in valoare de..., reprezentând despăgubiri, va rugam sa depuneti actele doveditoare. Nepunerea la dispoziție a acestor documente de proprietate in termenul de mai sus, intra sub incidență ART 4 din legea 241/2005.
Firma este in tribunal cu insolventa si pentru datoriile acestei firme s-a facut prezenta adresa de la AFP.
Va multumesc anticipat!
Din ce spuneti in ultimul mesaj ar fi vorba despre o adresa/invitatie la sediul organului fiscal (pe temeiuri din codul de procedura fiscala), nu apare nimic despre poprire (asa cum ati scris in primul mesaj). V-am spus (in mesajul anterior) ca este posibil sa aveti instituit sechestru (asigurator) pe contul personal si nu poprire (care necesita existenta unei datorii, clar stabilita), iar din al 2-lea dvs. mesaj reiese ca organul fiscal, abia acum face investigatii.
Pe de alta parte vad ca va solicita documente (acte proprietate) auto si imobil, deci nu mare lucru. Aici se nasc 2 intrebari:
1) auto si imobilul sunt pe firma sau pe persoana fizica? (acum, presupunand ca auto si imobilul sunt pe firma, iar firma in insolventa, respectivele documente ar trebui sa fi fost predate deja catre practicianul in insolventa. Deci ...unde sunt documentele?)
2) daca doar asta vor, de ce nu le puneti la dispozitie?
Pe de alta parte, intradevar legea evaziunii s-a modificat si este mai aspra (si ati vazut ca de la anumite sanctiuni chiar s-a scos amenda si a ramas doar sanctiunea inchisorii)

Acum, raspunzandu-va la intrebarea din primul mesaj
Nu este abuz?

Nu se poate considera abuz al organului fiscal, faptul ca va solicita documente, iar dvs. nu le prezentati.

P.S. vad (si presupun) ca situatia este un pic mai complicata decat puteti sa o prezentati aici.
Este greu sa primiti un raspuns complet si suficient, la informatii insuficiente. Nu stiu, daca credeti ca mai puteti oferi detalii, poate deslusim ceva. Sau, actionati mai departe cu avocat.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
trandafir2, moderator
Am mers la finanțe si mi s-a comunicat ca s-a emis o decizie cu referire la OG 92/2003 , ART. 9,ART.27,ART.28, cu privire la antrenarea răspunderii administratorului societății. Acolo se vb de rea credință, dar noi am motivat neachitarea datoriilor societății la bugetul de stat in instanța, pe rol aflându-se insolventa societății. Nu înțeleg cum poate direcția Finantelor sa emită un act de executare fără o hotărâre Jud, atât timp cat pe rolul instantelor judecatoresti se afla insolventa societății ?? Suntem complet dezorientati....
cornelia05 a scris:
Am mers la finanțe si mi s-a comunicat ca s-a emis o decizie cu referire la OG 92/2003 , ART. 9,ART.27,ART.28, cu privire la antrenarea răspunderii administratorului societății

V-am spus din primul mesaj ca este vorba de art.27 si ca trebuie sa identificati situatia de fapt in care va aflati, apoi sa elaborati un plan de aparare.
trandafir2 a scris:
... respectivul act administrativ emis de catre fisc, probabil anaf (banuiesc ca art.27 din codul de procedura fiscala), .....................................................Trebuie sa identificati situatia de fapt in care va aflati, apoi sa elaborati un plan de aparare.




Pe de alta parte v-am spus ca nu este abuz al organului fiscal, este doar ignoranta (si necunoasterea legii) debitorului
trandafir2 a scris:
Nu se poate considera abuz al organului fiscal, faptul ca va solicita documente, iar dvs. nu le prezentati.




cornelia05 a scris:
.....dar noi am motivat neachitarea datoriilor societății la bugetul de stat in instanța, pe rol aflându-se insolventa societății. Nu înțeleg cum poate direcția Finantelor sa emită un act de executare fără o hotărâre Jud, atât timp cat pe rolul instantelor judecatoresti se afla insolventa societății ?? Suntem complet dezorientati....

Una-i una, alta-i alta. Organul fiscal poate (exista legea in acest sens) sa emita acte administrative cu titlu de somatie si executoriu si sa le puna in aplicare daca nu sunt contestate in termenul legal. V-am intrebat, ati contestat in termenul legal (la fisc sau la judecatorie - scrie pe titlu).
Sincer, concentrati-va pe problema (dvs.) altfel nu va poate ajuta nimeni ...iar daca nu puteti sa "traduceti" legile apelati la specialist (avocat). Bafta!
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate nucusor nucusor buna seara,sunt administrator la o firma care are datorii la fisc,cei de la fisc ma ameninta ca o sa recupereze datoriile de la mine silit ,dar ca persoana ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderi administrator mihaigiu mihaigiu O societatea SRL a intrat in data de 10.01.2013 in procedura volunta de insolventa. Cu cateva zile inainte de a intra in insolventa Administror firmei a vandut ... (vezi toată discuția)
Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)