avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiuni privind siguranta circulatiei pe drumurile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiuni privind siguranta circulatiei pe drumurile publice-art. 335 al 2 CP

Buna seara. As dori, va rog, sa primesc un raspuns pentru urmatoarea situatie de fapt:
Pe 28 martie 2014, eram la volanul unui tractor 445 tractand o remorca de 7,5 tone. Am fost oprit de catre politia judeteana, pe un drum judetean, facandu-mi dosar penal si suspendandu-mi permisul de conducere (categoria B). Acestia mi-au dat doar o dovada, nimic mai mult. M-au luat in masina de politie pentru a da declaratie, acestia spunandu-mi ce sa scriu. Pe acea dovada pe care mi-au dat-o este scris :'' Dosar de cercetare penala conform art. 335 din 2 Cod Penal''.
As vrea sa stiu ce se poate intampla in acest caz si ce trebuie sa fac.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: parcea marian , utilizator 01:38, 20 Ianuarie 2015
AndreeaRaluca a scris:

acestia spunandu-mi ce sa scriu.

Detineti un permis de conducere categoria B si inca scrieti dupa dictare?? :O

HG1391- regulam. aplic. OUG195
art.38-
(3) Au dreptul sa conduca vehicule din categoria Tr si posesorii permiselor de conducere valabile pentru una dintre categoriile B, BE, C sau CE, dupa cum urmeaza:
a) posesorul permisului de conducere valabil pentru categoria B are dreptul sa conduca tractor rutier, cu masa maxima autorizata de pana la 3.500 kg, la care se poate atasa o remorca a carei greutate maxima autorizata sa fie mai mica de 750 kg;

Ce se poate intampla?

Art. 335 Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Amenda este penala si nu administrativa.

plus

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4) , art. 335 alin. (2) , art. 336, 337, art. 338 alin. (1) , art. 339 alin. (2) si (4) din Codul penal;

Ce trebuie sa fac?

Sa va angajati un avocat.
ma refeream ca mi-au spus ei, nu ca nu as fi stiut. Multumesc de raspuns
In data de 25 12 2015 am condus un vehicul fara permis il aveam suspendat si mia fc semn politia sa opresc nam oprit. Si mi-am continuat drumul desi ma prins asta era a 4 abatere ce credeți ca poate dami facă. Ore sa mil anuleze sau sa scap doar cu o amnedaa ce cred aștept si eu un raspuns
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2015
parcea marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru categoria b Eduardedd Eduardedd Buna ziua, am inchiriat o platforma cu sarcina admisa de 2000kg unei persoane ce a tractat-o cu un audoturism din categoria B avand greutatea de 1800 kg si a ... (vezi toată discuția)
Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu b pe drumurile comunale ? catalinuxxl catalinuxxl Buna seara. Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu ... (vezi toată discuția)