avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUARE

Cine-mi da si mie un sfat? Am un teren in proprietate, teren pe care mai am si 2 constructii (imobil). Mai aveam si o baraca metalica (detasabila, fata fundatie). In urma neachitarii unor datorii catre bugetul statului, baraca respectiva a fost scoasa la licitatie prin executare silita si adjudecata de o persoana fizica. In procesul verbal de licitatie scrie clar ca e un bun mobil... Problema e ca adjudecatarul refuza de peste un an sa-si ridice baraca de pe terenul meu... Ce sa fac ?
Cum il evacuez? Dati-mi si mie o idee despre tipul actiunii si instanta care o judeca, daac ii pot cere chirie pe teren sau cota parte din salariul paznicilor, etc...
Multumesc anticipat,
Lucian
Cel mai recent răspuns: irinuca20 , utilizator 13:09, 26 Iunie 2005
O prima intrebare se refera la faptul daca dvs. l-ati somat in vreun fel pe cumparator sa-si ridice baraca. In cazul ca daca, aveti la dispozitie o actiune de obligare a acestuia la a-si ridica constructia, actiune izvorata din insusi contractul de vanzare-cumparare.Astfel, cumparatorului ii incumba obligatia de a ridica lucrul cumparat si de a suporta cheltuielile ocazionate de aceasta. In cazul neexecutarioi obligatiei, cum este si cazul dvs., vanzatorul, dupa punerea in intarziere, poate solcitia instantei executarea silita, adica obligarea cumparatorului a-si ridica bunul sau poate cere autorizarea instantei sa-l depoziteze in alta parte pe cheltuiala cumparatorului. Actiunea este de competenta judecatoriei locului unde se afla bunul, pentru ca acolo trebuie sa se faca executarea, daca s-a prevazut astfel în contract sau instanta de la domiciliul paratului.
In acelasi timp, pe calea aceleasi actiuni puteti formula un capat de cerere separat prin care sa solicitati si contravaloarea lipsei de folosinta de la data incheierii contractului pana la dat executarii obligatiei de preluare a bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare Cine-mi da si mie un sfat? Am un teren in proprietate, teren pe care mai am si 2 constructii (imobil). Mai aveam si o baraca metalica (detasabila, fata ... (vezi toată discuția)
Evacuare baraca de pe terenul meu Cine-mi da si mie un sfat? Am un teren in proprietate, teren pe care mai am si 2 constructii (imobil). Mai aveam si o baraca metalica (detasabila, fata ... (vezi toată discuția)
Evacuare Cine-mi da si mie un sfat? Am un teren in proprietate, teren pe care mai am si 2 constructii (imobil). Mai aveam si o baraca metalica (detasabila, fata ... (vezi toată discuția)