avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Astept sa-mi trimita sentinta sau trebuie sa o cer ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Astept sa-mi trimita sentinta sau trebuie sa o cer ?

Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa-mi spuna: In data de 22 noiembrie s-a pronuntat in prima instanta Tribunalul Mures. Reclamanta tot asteapta dar inca nu a primit sentinta si nu stie (si nu sunt nici eu sigur) daca instanta, din oficiu ii comunica sentinta sau trebuie sa faca cerere ca sa i se comunice. Eu asa stiu ca in prima instanta i se comunica si numai in recurs trebuie sa faca cerere ca sa i se comunice. Gresesc ? Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:40, 1 Aprilie 2014
daca hotararea nu este definitiva se va comunica dupa ce va fi motivata si redactata. de regula se comunica dupa 30 zile de la pronuntare, insa ...
probabil datorita volumului mare de dosare, nu s-a redactat sentinta, redactati o cerere de urgentare si depuneti la registratura instantei.
Dacă procesul a început sub imperiul dispozițiilor noului Cod de procedură civilă, o să i se comunice și hotărârea pronunțată în recurs. Cea pronunțată de instanța de fond o să i se comunice după ce va fi redactată. Sigur că ar fi util ca doamna să formuleze o cerere privind urgentarea redactării hotărârii. Instanțele sunt supraaglomerate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond Taisa Denisa Taisa Denisa Din anul 2006 am intentat la judecatoria Deva un proces civil de partaj bunuri comune dupa divort. In 17 decembrie 2010 a avut loc pronuntarea. Ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal de motivare a hotararii, in scris a judecatoriei ? franciscszabo franciscszabo Concret; intr-un dosar civil,s-a pronuntat o solutie cu drept de recurs(solutia a fost postata pe saitul judecatoriei respective la nr.de dosar in cauza) dar ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)