avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte solicitate la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte solicitate la angajare

Buna ziua,

Este legal si de folos ca noua firma angajatoare sa solicite stagiul de cotizare de la fostul loc de munca? Din punctul meu de vedere stagiul de cotizare contine date confidentiale si nu inteleg nici la ce ar folosi noului angajator.
Sau sa dovedesc cu extras de cont ca acel cont pe care-l dau pentru salariul este al meu? Este vreo problema legala daca, de exemplu, aleg sa primesc salariul intr-un cont care nu este pe numele meu?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 18:14, 1 Aprilie 2014
Este normal ca la angajare sa duceti si raportul revisal de la fostul loc de munca, prin stagiul de cotizare sa inteleg ca este vb de vechimea dvs. in munca, noul angajator trebuie sa stie vechimea dvs. ca sa poata sa va dea sporul de vechime, daca este cazul, in rest nu stiu ce poate fi atat de confidential! Trebuie sa duceti IBAN-ul contului sa vi se vireze banii, nu extras de cont, iar contul trebuie sa fie pe numele dvs.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
rendec, utilizator
Mi s-a spus ca este nevoie de stagiul de cotizare de la ultimul loc de munca pt situatia in care voi avea nevoie de concediu medical. Eu tocmai ce termin concediu de 1 an de crestere copil. Are sens acest stagiu de cotizare pt scopul invocat de ei tinand cont de anul de concediu pt copil?
Pentru vechimea in munca am copie dupa cartea de munca si adeverintele de vechime.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
veronik, utilizator
Nu este legal ceea ce va solicite noul angajator. Nu exista niciun text de lege care sa prevada ce acte sunt necesare la angajare.
Ii poate ajuta cu ceva la un eventual concediu medical acest stagiu de cotizare avand si acest an de crestere copil la mijloc?
De la fostul angajator poate solicita o adeverinta cu salariile avute pe ultimele 6 luni de anterioare datei incetarii c.i.m.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Pentru angajare se cere adeverinta de la locul anterior de munca cu detalii legate de responsabilitati, salar etc? dia_tia dia_tia Am primit o oferta de munca scrisa in are mi se cer si diverse acte pentru angajare. Printre ele mi se cere o adeverinta de la fostul loc de munca in care ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua somajul in conditiile astea?! ruvlad82 ruvlad82 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu postez unde trebuie, dar am nevoie de un sfat bun al dvs. Am urmatoarea problema: am fost la agentia jdueteana de ocupare a ... (vezi toată discuția)