avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Chitanta fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Chitanta fara factura

Buna, am un cabinet psihologic, majoritatea clientilor mei sunt persoane fizice. As vrea sa va intreb daca pentru persoane fizice este necesara emiterea facturii sau daca este indeajuns chitanta. Mai ales ca multi nu vor sa dea cnp-uri si alte date si nu au nevoie de factura.
Cel mai recent răspuns: marius777777 , utilizator 09:28, 2 Aprilie 2014
Folositi chitantierul iar daca va solicita extres, dati si factura.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
george-neagu, moderator
adica nu este nevoie de bon fiscal? se poate incasa doar cu chitanta de la persoane fizice????
Cabinetul este organizat pe SRL?
Este cabinet individual de psihologie unde se exercita o profesie liberala. Este mai asemanator cu pfa-ul. Nu se desfasoara o activitatea comerciala
Consider ca va incadrati la exceptii
O.U.G. nr. 28/1999
Exceptii de la aceasta regula sunt:
g) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale

Alte discuții în legătură

Casa de marcat la un cabinet stomatologic? nichita nichita Buna ziua, am un cabinet stomatologic si nustiu daca pot da chitanta de mana sau imi trebuie casa de marcat? Multumesc (vezi toată discuția)
Casa de marcat cmi(cabinet medical individual) Baciulucianemanuel Baciulucianemanuel Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca din 2019 este obligatorie casa de marcat la cabinet medical individual (CMI)?...Nu se poate ca pana acum cu chitantier? (vezi toată discuția)
Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)