avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata utila a unui apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata utila a unui apartament

Buna ziua.
Am auzit de curand o varianta cum ca balconul din propria locuinta nu se ia in calcul la cota parte indiviza....este adevarat?
Sa zicem ca la radet, un apt fara balcon plateste cat are ca si suprafataa totala, iar un alt apartament, care are si balcon, plateste suprafata totala din care scade balconul.... va rog, lamuriti-ma!!#-o
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:14, 4 Aprilie 2014
Intr-adevar, in suprafata utila a unui apartament nu intra balcoanele si logiile.
Si asta a fost dintotdeauna.
Sa zicem ca la radet, un apt fara balcon plateste cat are ca si suprafataa totala, iar un alt apartament, care are si balcon, plateste suprafata totala din care scade balconul.... va rog, lamuriti-ma!!



Din suprafata utila a unui apartament nu se scade balconul, acesta nu intra in aceasta suprafata.
anna_marya_c a scris:
Sa zicem ca la radet, un apt fara balcon plateste cat are ca si suprafataa totala, iar un alt apartament, care are si balcon, plateste suprafata totala din care scade balconul.... va rog,

Problema se poate formula putin altfel:
Sa zicem ca la radet, un apt fara balcon plateste cat are ca si suprafata totala, iar un alt apartament, care are balconul inchis si cuprins in sufragerie, marindu-si camera si suprafata utila, plateste suprafata totala asa cum rezulta dupa aceasta modificare
Asa putem discuta de incalzirea balconului sau nu.
Dar daca balconul nu exista ori balconul este deschis, e normal sa nu se puna in discutie costul incalzirii acestuia.
Un balcon inchis nu mai este balcon!!

BALCÓN, balcoane, s. n. 1. Platformă cu balustradă pe peretele exterior al unei clădiri, comunicând cu interiorul printr-una sau mai multe uși


Simpla inchidere a unui balcon reprezinta transformarea acestuia din "balcon" in "incapere", din spatiu exterior in spatiu interior. Trebuie insotita obligatoriu de modificari cadastrale si evident se mareste suprafata utila a apartamentului.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
grandanat, utilizator
grandanat a scris:
Un balcon inchis nu mai este balcon!!

Da, astazi de 1 aprilie, poate fi adevarat. Dar de maine trenbuie sa lasam pacalelile. Un balcon ramane balcon (deschis ori inchis) pana la desfiintare sa.
Desfiintarea poate avea loc atunci cand se demoleaza balconul dar poate insemna desfiintarea balconului si atunci cand se inchide la exterior si se darama peretele camerei ce da in balcon, marindu-se astfel suorafata camereu.


Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua In blocul unde locuiesc exista 3 scari unite.si 2 etaje fiecare. Primele 2 sunt in linie drepta iar cea de-a 3 scara este unita de cea de-a 2 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de incalzire rnrazvan rnrazvan Buna ziua, comitetul executiv al asociatiei a hotarat ca, pentru apartamentele care au scos fereastra si usa aferenta intre camera si balcon( evident balconul ... (vezi toată discuția)