avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca pentru ingrijirea unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca pentru ingrijirea unei batrane

Buna ziua,
Mama mea are 90 de ani, nu se mai poate descurca singura, are mai multe pensii care se cumuleaza printre care si una sociala deoarece are cataracta si nu vede aproape deloc. Eu nu am cum sa raman in tara deoarece am un loc de munca stabil in strainatate si nu imi permit sa il pierd.
Vreau sa angajez o femeie care sa stea la fix cu mama si sa aiba grija de ea si de casa mamei. As vrea sa fac un contract cu femeia respectiva prin care sa stipulez ca eu sunt cea care o plateste si vroiam sa stiu daca eu ca persoana fizica (nu PFA) pot face un asemenea contract si ce contributii as mai avea de platit. Nu vreau sa ma ating de pensia mamei si de aceea intreb daca pot face un contract intre mine si femeia care o ingrijeste pe mama.
Multumesc anticipat.
Raspunsul ar fi trebuit sa fie: DA, o p.f. neautorizata poate sa aiba salariati cf. legea/HG s.a., juristii din domeniul resurselor umane stiu mai bine.
Raspunsul (Da) a fost dat mai sus. Legea s-a subinteles (Codul muncii si Codul civil).

P.S. nu exista "persoana fizica neautorizata", ci doar persoana fizica si persoana fizica autorizata :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot angaja cu contract o persoana pe pfa? sniperm sniperm Buna seara, Am un PFA administrare imobile. As dori sa angajez o persoana cu carte de munca. Va rog sa ma ajutati cun sfat cum pot proceda. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca dupa iesirea la pensie aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce tip de contract de munca se mai poate incheia dupa data pensionarii si ce contributii se mai platesc la stat ? Se mai pot intocmi conventii ... (vezi toată discuția)
Angajare pers.fizica narcisa iliescu narcisa iliescu Stie cineva ce posibilitati sunt ca sa anjajez ca persoana fizica, o menajera cu carte de munca, adica sa-i platesc toate darile ca sa aibe si ea mai tarziu o ... (vezi toată discuția)