Citatia nu se poate anula .Daca veti considera ca nu aveti nici o legatura cu acel proces puteti depune o intampinare , asa cum scrie pe citatie , in termen de 25 zile de la primirea acesteia si invocati liposa calitatii procesuale pasive. Puteti face si aparari de fond .Angajati un avocat , sau macar mergeti la o consultatie ,
In primul rand vreau sa iti multumesc pentru raspunsul rapid.
In al doilea rand, articolul 88, cod procedura civila spune asa:
Art. 88
Citatia va cuprinde:
1. numarul si data emiterii, precum si numarul dosarului;
2. aratarea anului, lunii, zilei si orei de infatisare;
3. aratarea instantei si sediul ei;
4. numele, domiciliul si calitatea celui citat;
5. numele si domiciliul partii potrivnice si felul pricinii;
5^1. alte mentiuni prevazute de lege*
----------------------
* Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, incepand cu 30 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial (26.10.2010), modifica punctul 5^1 si adauga 5^2:
5^1. mentiunea ca, prin inmanarea citatiei, sub semnatura de primire, personal sau prin reprezentant legal sau conventional, pentru un termen de judecata, cel citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata;
5^2. alte mentiuni prevazute de lege;
6. parafa sefului instantei si semnatura grefierului. Aratarile de la punctele 2, 3, 4 si 6 sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii.
Avand in vedere articolul 88, pot contesta citatia si cere nulitatea acesteia? Daca da, atunci care este procedura din practica? Din cate am inteles, in cazul in care ma prezint la termen, toate viciile procedurale se acopera.
Cu siguranta voi merge la un avocat, insa as fi vrut sa aflu o prima parere de la utilizatorii acestui forum, care sunt cu siguranta mai bine pregatiti decat mine in dreptul civil.
Pe care cod de procedura civla va judecati? Pt ca art.88 citat de dvs este din vechiul cod care in prezent nu mai este in vigoare.
In mod normal, un dosar nu poate fi judecat cu procedua de citare viciata, fapt ce ar tb adus la cunostinta instantei de grefier si constatat de instanta. In acest caz, cauza se va amana si se va repeta procedura de citare.
Daca va prezentati, acoperiti orice viciu al citarii.
Pentru mai multe amanunte ar tb sa stim ce pozitie aveti fata de litigiu, ce doriti sa obtineti si atunci avem la dispozitie diferite variante de a actiona in functie de interesul dvs.
Citatie litigiu
iosif.kramar
Buna ziua,
Daca pe citatia primita intr-un litigiu de munca la Parafa scrie - tribunalul bucuresti, presedinte, judecator xxx ( nu scriu numele) asta inseamna ... (vezi toată discuția)