avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu sau fara instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu sau fara instanta?

Buna ziua. sunt in postura de a cumpara o casa cu teren.vanzatorul(sunt 2 frati), la intabulare a intampinat si descoperit cateva greseli in actele sale si intabularea s-a oprit la un moment dat.
concret: titlul este gresit completat(terenul este din doua parcele una cu nr X si alta nr Y unde x este teren arabil si y curti constructii PROBLEMA ESTE CA DRUMUL CU CARE SE INVECINEAZA PROPRIETATEA ESTE NUMEROTAT TOT CU Y. corect era curti constructii sa fie tot x.
pe harta cadastrala apare doar ca o carare ce se ramnifica din drum pana in fata usii casei(70mp), la cadastru mai au o fisa supliment cu corectura ce se impune, dar nu e modificat si pe harta
mostenirea facuta recent de vanzator a preluat titlul si toata suprafata de 600mp curti constructii a fost trecuta la nr parcelar y.
terenul a fost compact tot timpul si imprejmuit de 50 ani fara sa existe acea carare
Se poate modifica titlul(la cadastru s-a spus ca da), apoi reface mostenirea, fara instanta???
Sunt in situatia de a astepta chiar si mai mult de un an pentru a se rezolva greselile cu sau fara instanta?
vanzatorul ma tine aproape ca rezolva rapid pentru ca vrea sa vanda. dar stau cu banii pe masa fara sa ii pot investi de 2 luni deocamdata.
VA MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Teren intravilan Catala Catala Buna seara, Speta este urmatoarea: Pe un teren aflat in intravilanul consacrat al satului (vatra satului) este ridicata o constructie autorizata si ca ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)
Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)