avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata chiriei de catre firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata chiriei de catre firma

Buna ziua,

Am renegociat recent contractul de munca cu intreprinderea la care lucrez, in urma caruia, datorita faptului ca am venit din alt oras, mi s-a promis plata chiriei, pentru garsoniera/apartamentul in care voi locui, de catre intreprindere. Dar nimeni din conducere nu a stiut sa imi precizeze exact ce acte trebuiesc aduse pentru plata chiriei, mentionandu-mi de contract intre cel care inchiriaza si intreprindere si o dovada a platii lunare cu care sa se inregistreze in contabilitate.
Problema este ca majoritatea persoanelor care inchiriaza sunt persoane fizice. Este posibila incheierea unui contract de inchiriere intre o persoana fizica (proprietarul imobilului dat spre inchiriere) si persoana juridica ? Si daca este posibil ce act ar putea elibera proprietarul imobilului la fiecare incasare a chiriei cu care firma sa se justifice pentru suma platita in contabilitate?
Eventual ce alte modalitati de decontare a chiriei de catre o firma mai sunt posibile.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 22:45, 1 Aprilie 2014
Daca acel contract de chirie se va face intre societatea la care lucrati si proprietar (persoana fizica), chiria se va achita de catre societate, nu de catre dumneavoastra, iar cea mai usoara metoda de plata este plata prin banca. Ordinul de plata este dovada platii. Sau daca plata se va face cash, se poate folosi o dispozitie de plata .
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
ANDA CRETU, Contabil
Si plata se poate inregistra in contabilitate doar in baza contractului de inchiriere ?
Plata se inregistreaza in contabilitate pe baza ordinului de plata sau a dispozitiei de plata la care se ataseaza contractul de chirie.

Faptul ca acel contract este facut cu o persoana fizica , nu impiedica cu nimic inregistrarea platilor in contabilitate.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
ANDA CRETU, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu - firma nou infiintata xeonet xeonet Buna seara, Apelez la experienta dvs in legatura cu urmatorul caz: Vreau sa-mi infiintez o firma si pentru a putea avea un sediu social declarat, am gasit ... (vezi toată discuția)
Inlocuire contract de comodat cu contract de inchiriere alisaelena alisaelena Buna ziua, Un administrator al unei societati are un contract de comodat cu o ruda, pentru cladirea in care isi desfasoara activitatea. Este posibila ... (vezi toată discuția)