avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului daca parintii nu sunt casatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului daca parintii nu sunt casatoriti

Buna seara!am o relatie cu tatal fetitei mele in varsta de 1an si 7 luni de aprox 5 ani de zile.Nu suntem casatoriti dar fetita este trecuta pe numele lui.De ceva timp am tot discutat de despartire dar nici nu vrea sa auda pentru ca eu vreau sa iau fetita cu mine.A zis ca pot pleca dar fara ea.Mentionez faptul ca este agresiv verbal si chiar fizic ridica mana la mine si ma bruscheaza in fata fetitei, si nu sta nici macar 2 ore pe zi cu ea.Acum sunt in concediu crestere copil pana la 2 ani si el lucreaza cu cm.Ce ma sfatuiti sa fac?
Este greu de oferit un sfat, pentru că este un copil la mijloc.Este clar că nu veți dori să plecați fără copil. Soluția ar fi să stabiliți în îngrijirea cărui părinte rămâne fetița, pentru că autoritatea părintească este una comună, conform legii, ceea ce presupune că părinții au drepturi și obligații egale.Tatăl, căci presupun că fetița va rămâne cu dvs. în caz de despărțire, va beneficia de un program de relații personale cu minora.
În caz de violență puteți solicita emiterea unui ordin de protecție și, în caz de nevoie, puteți solicita găzduirea temporară într-un centru pentru victime ale violenței în familie.
Dupa ce veti cantari foarte bine situatia, avand in vedere ca este vorba si de un minor la mijloc, si daca nu ajungeti la o intelegere cum veti exercita drepturile si unde va locui copilul dupa despartirea parintilor, singura varianta este instanta de judecata care va hotari pt dvs in urma administrarii probelor, in functie de interesul superior al copilului.

Se va efectua o ancheta sociala la ambele domicilii (al tatalui si al mamei) si se va decide unde se va stabili locuinta, in functie de conditile oferite, de mijloacele efective de supravegherea copilului si nu neaparat in functie de veniturile parintilor.

Custodia va fi obligatoriu comuna.

Parintele cu care copilul nu locuieste va avea dreptul de a pastra legaturile personale cu acesta prin intermediul unui program de vizitare si va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia mamei isabelle_ife isabelle_ife Buna ziua. Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori lilimunteanu lilimunteanu Buna ziua!Am o fetita de 2 ani si jumatate si sunt separat de sotie !Ce program de vizitare pot obtine in cazul unui proces?Ce sanse am ca tata sa imi pot ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori. cât contează părerea copilului la stabilirea domiciliului său? ContSters445280 ContSters445280 Buna ziua sunt in divorț cu fostul soț momentan fata cea mică in Vârsta de 1 an și 8 luni este la mine fata cea mare de 9 ani este la tata și cu noua lui ... (vezi toată discuția)