avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Marfa livrata cu aviz
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Marfa livrata cu aviz

Buna ziua.

Am o livrare pe baza de aviz in 31.03.Conform legii, pot emite factura in maxim 15 zile, deci pana in 15.04.Problema se pune la TVA, deoarece exigibilitatea intervine in momentul livrarii.Mi-e teama ca un eventual control sa nu calculeze majorari.Cum este corect?Pot sa emit factura in aprilie si sa las livrarea doar cu aviz?Mentionez ca este o livrare partiala dintr-un contract mai mare si nu aplicam TVA la incasare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 17:12, 3 Aprilie 2014
Da este corect.
Zice clar in lege, avizul "se factureaza" pana pe 15 luna viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare pe factura emisa ulterior emiterii bonului fiscal danielandrei danielandrei In cazul in care se emite un bon fiscal platit partial cash si partial cu card, dupa care la o data ulterioara se emite factura aferenta bonului fiscal, se mai ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare (facturare catre neplatitori de tva) AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, O firma care aplica TVA la incasare factureaza cu TVA catre o firma care nu este inregistrata in scopuri de TVA. Cand intervine exigibilitatea ... (vezi toată discuția)
Incasare factura proforma cristiank cristiank Buna ziua! Am incasat un avans conform contract in urma unei facturi proforme, vrem sa stim cand trebuie sa emitem factura fiscala, tinand cont ca avansul ... (vezi toată discuția)