stie cineva cine se ocupa de Limitatoarele de viteza? in sensul cine este responsabil cu montarea lor? sau cine ia decizia unde si cand se le monteze?
intreb pentru ca locuiesc pe o strada dintr-o comuna de langa Bucuresti plina de copii si de masini care nu au nicio retinere in a calca acceleratia.
vreau sa stiu cui sa ma adresez pentru a fi montate astfel de limitatoare pe strada un locuisc eu.
Buna ziua,
Potrivit Ordonantei nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor:
Art. 22. - Administrarea drumurilor judeţene, drumurilor comunale, drumurilor vicinale şi străzilor se asigură de către consiliile judeţene sau locale, după caz.
Art. 24. - Sectoarele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale, incluzând lucrările de artă, amenajările şi accesoriile aferente, situate în intravilanul reşedinţelor de judeţe şi municipiilor sunt în administrarea consiliilor locale respective.
Depuneti o sesizare prin care solicitati montarea de limitatoare de viteza in apropierea scolii sau a altor zone cu potential de risc, parc, zona comerciala, etc. la primarie, politia rutiera, prefectura, CNADR.
Fiecare autoritate va raspunde in felul ei, ca nu este in obligatia lor, etc. si vor redirectiona sesizarea catre autoritatea care trebuie sa aprobe si sa dispuna montarea acelor limitatoare.
Faceti o singura sesizare si ii treceti pe toti in antet, incepeti cu Prefectura si pe restul ii treceti "spre stiinta".
Catre Prefectura jud. Ilfov
Spre stiinta
Primaria X
Brigada de politie a jud Ilfov
CNADR
Isi vor transmite responsabilitatea de la unul la altul dar pana la urma veti rezolva.
Faceti o lista cu semnaturi de pe la vecini, 10-20 , bagati-l si pe directorul scolii din comuna sa dea cu plaivazul.
Am si eu o intrebare , vi se pare normal sa fie amplasate la o trecere de pietoni 2 delimitatoare dar ambele pe întreaga lungime a drumului , eu stiam ca se amplasa câte una pe sens
Astept raspuns, o zi bună
Alcoolemie
IonIonut22
Buna ziua,
Am fost depistat cu o alcoolemie de 0,70 in etilotest pe un drum de tara.
S-a inaintat o adresa pentru a afla starea drumului, daca este public ... (vezi toată discuția)