Buna ziua,
Fiind plecat in interes de serviciu in Germania, am gasit o autoutilitara necesara unei afaceri din tara. Am cumparat-o, iar pentru ca nu puteam sa o aduc personal in tara, am apelat la niste cunostiinte ale unui amic. Acestia au adus vehiculul in tara, urmand sa mi-l aduca unde locuiesc.
La doua luni am ajuns acasa, unde am aflat ca masina ajunsese la domiciliu cu o saptamana inainte sa ajung eu (lucru care nu mi-a trezit nici o suspiciune in prima faza).
Datorita faptului ca autovehiculul nu putea iesi din tara cu numere rosii, am facut toate demersurile pentru a o inmatricula (asigurare, taxa de timbru, carte, identificare, ITP etc.).
Partea interesanta a venit in momentul cand am depus dosarul la biroul de inmatriculari, unde un domn politai mi-a spus ca au fost scoase numere rosii pe masina respectiva, si mi-a si zis cine le-a scos, inclusiv mi-a aratat o poza a persoanei respective, care nu o mai vazusem in viata mea.
Dosarul a fost retinut in vederea deschiderii unui dosar penal.
La o luna dupa acest eveniment am fost chemat la politie, unde am dat o declaratie cu cele intamplate, ajungandu-se la concluzia ca acea persoana, posibil cunostiinta a celor de m-au ajutat cu transportul, sa fi avut o "spaga" si a scos numere rosii pe numele lui.
Deja sunt circa 4 luni de cand am dat declaratia, inteleg ca cercetariile nu se fac de la o zi la alta, dar totusi stationarea masinii pentru mine inseamna pierdere de bani.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a rezolva cat mai repede problema?
Va multumesc!