Un prieten de-al meu si-a cumparat o masina de la un individ din Bucuresti care o aduse-se din Germania pe rampa fara numere,ITP sau Rca valabil.Individul nu a facut nici un fel de act intre el si neamtul de la care a cumparat-o,si i-a zis prietenului meu ca face acum direct act de vanzare-cumparare intre el si respectivul din Germania!! Este legal asa ceva??
Si mai am o singura intrebare. Prietenul si-a scos nr rosii in tara,dar are voie sa circule cu ele tinand cont ca nu are I.T.P. valabil la masina deloc,nici in Germania macar?Daca il opreste politia ce poate pati??
Nu este legal, dar ce vreti, sa-l ia fiscul la intrebari :-/
El, singur sau impreuna cu altii, pune 10-12 masini pe trailer si le aduce gramada, nu-i trebuie numere de zoll, asigurare, nimic!
In tara, pe perioada cat circuli cu numere rosii n-ai nevoie de rovigneta, cred ca nici de itp.
O intrebare: ca un bun fraier, i-ati dat toti banii vanzatorului?
Nu de alta, dar vanzatorul cum vinde cum a plecat inapoi, ,,la treaba" si fara bani ce treaba sa faca?!
Se poate ca actul de vanzare-cumparare sa fie incheiat intre prietenul dvs si vanzatorul din german. Am suspiciuni in acest sens. Este posibil ca autoturismul respectiv sa fie unul furat sau radiat din circulatie de vreme ce nu are nici ITP, nici asigurare.
Succes in rezolvarea problemei.