avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nr rosii ITP expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nr rosii ITP expirat

Buna ziua!

Un prieten de-al meu si-a cumparat o masina de la un individ din Bucuresti care o aduse-se din Germania pe rampa fara numere,ITP sau Rca valabil.Individul nu a facut nici un fel de act intre el si neamtul de la care a cumparat-o,si i-a zis prietenului meu ca face acum direct act de vanzare-cumparare intre el si respectivul din Germania!! Este legal asa ceva??

Si mai am o singura intrebare. Prietenul si-a scos nr rosii in tara,dar are voie sa circule cu ele tinand cont ca nu are I.T.P. valabil la masina deloc,nici in Germania macar?Daca il opreste politia ce poate pati??
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:16, 19 Martie 2015
Nu este legal, dar ce vreti, sa-l ia fiscul la intrebari :-/
El, singur sau impreuna cu altii, pune 10-12 masini pe trailer si le aduce gramada, nu-i trebuie numere de zoll, asigurare, nimic!
In tara, pe perioada cat circuli cu numere rosii n-ai nevoie de rovigneta, cred ca nici de itp.
O intrebare: ca un bun fraier, i-ati dat toti banii vanzatorului?
Nu de alta, dar vanzatorul cum vinde cum a plecat inapoi, ,,la treaba" si fara bani ce treaba sa faca?!
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
DlGoe, utilizator
Se poate ca actul de vanzare-cumparare sa fie incheiat intre prietenul dvs si vanzatorul din german. Am suspiciuni in acest sens. Este posibil ca autoturismul respectiv sa fie unul furat sau radiat din circulatie de vreme ce nu are nici ITP, nici asigurare.
Succes in rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare / inmatriculare masina gbuta gbuta salut, vreau sa cumpar o masina adusa din Germania. Are al doilea set de numere rosii in Romania. Ma intereseaza cum se procedeaza, unde trebuie mers, ce ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)
Ce fel de tara e asta? emil6702 emil6702 Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa ... (vezi toată discuția)