avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna seara,
Cum se poate obtine titlu de proprietate, pe o casa, cu teren (40 de ari)? Acte am doar rol-ul de la primarie (care e pe tata din 1969,tata a decedat in 2011) si acte de vanzare cumparare din anul 1945 (care sunt pe numele bunicului, decedat in 1986). La primarie mi-a zis ca aceste acte din 1945 nu au valoare. Actele sunt autentificate la notar, cu timbre fiscale si tot ce trebuie.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 22:27, 2 Aprilie 2014
La casa nu este deschisa coala funciara? Casa ,daca a apartinut bunicului,revine succesorilor(copii ,nepoti), terenul , daca a existat C.A.P. , trebuia solicitat la legile proprietatii (18/1991;169/1997;1/2000;247/2005);daca nu a existat C.A.P. , este tot al mostenitorilor bunicului, daca nu a fost expropiat.
O parte din teren a fost la CAP dar in 1989 a fost dat din nou in posesie dar fara acte.
Intrebarea era cum se poate face titlu de proprietate?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
miticasu, utilizator
Cum adica "o parte din teren"?Ati solicitat o copie dupa registrul agricol ca sa stiti precis cat teren? Presupun ca nu ati solicitat teren la L. 18/1991 sau la urmatoarele. Titlu de proprietate
se emite daca ati solicitat terenul la legile mai sus mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire dupa 23 ani si revendicarea unui teren dupa 29 ani Gisela Eremia Gisela Eremia Titlu/Subiect: succesiune mostenire M-ar mai interesa sa stiu daca mai am dreptul la mostenire in calitate de nepoata daca nu am deschis sucesiune dupa la 6 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare in 1986 si titlu de proprietate in 1997 pe alt nume Katalyn85 Katalyn85 Am o problema si as vrea sa ma ajutati cu un sfat. In 1986 bunicii mei au vandut casa si 250 mp teren pt ca diferenta de 1488 mp erau la CAP si nu puteau fi ... (vezi toată discuția)