Ajutati-ma, va rog cu raspunsul la urmatoarea problems
- vreau sa cumpar tichete cadou pe firma mea x, numele firmei x este pe tichete, dupa care sa imi pun un mark up si sa le vand la o alta firma y, ce le da agentiei ei de promovare z, sa le dea mai departe celor ce participa la promotiile effectuate de firma z pentru firma y.
Care este tratamentul fiscal all tichelor cadou? Pot fi intermediar la achizitie? Plateste vreuna din cele trei firme impozite si daca da, cum? Valoarea tichetelor este conditionata in vreun fel?
Eu firma x urmaresc sa imi fac turnover din mark up, IAR firma face un saving de cash pe moment, intrucat mie imi plateste tichetele treptat.
Cum trebuie facut contractul intre x si y ca sa nu fie implicatii fiscale la nimeni?
Turnover este cifra de afaceri, mark up este comisionul ce se pune peste costul tichetelor, saving de cash inseamna ca firma Y isi salveaza temporar disponibiltatile banesti pt ca plateste catre X tichetele treptat nu inainte de achizitie asa cum le plateste firma x.
X trebuie sa aiba vreun CAEN special? Sau vreo autorizatie?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.