avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Tichete cadou intermediar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Tichete cadou intermediar

Buna ziua,

Ajutati-ma, va rog cu raspunsul la urmatoarea problems

- vreau sa cumpar tichete cadou pe firma mea x, numele firmei x este pe tichete, dupa care sa imi pun un mark up si sa le vand la o alta firma y, ce le da agentiei ei de promovare z, sa le dea mai departe celor ce participa la promotiile effectuate de firma z pentru firma y.

Care este tratamentul fiscal all tichelor cadou? Pot fi intermediar la achizitie? Plateste vreuna din cele trei firme impozite si daca da, cum? Valoarea tichetelor este conditionata in vreun fel?

Eu firma x urmaresc sa imi fac turnover din mark up, IAR firma face un saving de cash pe moment, intrucat mie imi plateste tichetele treptat.

Cum trebuie facut contractul intre x si y ca sa nu fie implicatii fiscale la nimeni?

Multumesc,
Livia
Cel mai recent răspuns: ostia , utilizator 23:11, 4 Aprilie 2014
Ma scuzati dar "turnover din mark up, IAR firma face un saving de cash ..."
?????
#-o

Vorbiti romana?
Nu avem de unde sa stim ce reprezinta acei termeni....
Turnover este cifra de afaceri, mark up este comisionul ce se pune peste costul tichetelor, saving de cash inseamna ca firma Y isi salveaza temporar disponibiltatile banesti pt ca plateste catre X tichetele treptat nu inainte de achizitie asa cum le plateste firma x.

X trebuie sa aiba vreun CAEN special? Sau vreo autorizatie?

Multumesc,
Livia
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2014
ostia, utilizator
Are cineva vreo opinie?

Multumesc,
Livia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este ilegal sa prestezi astfel de servicii ovidiu_d ovidiu_d Se da urmatoarea situatie: -firma X presteaza servicii catre firma y -firma Y presteaza servicii catre populatie Exista un contract intre x si y. Caz ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o intrebare legata de contabilitate/fiscalitate marauder marauder Buna ziua, o intrebare legata de contabilitate/fiscalitate...sau poate juridica?! Problema se refera la tranzactiile cu monede virtuale. Persoana A cumpara ... (vezi toată discuția)
Caut alternative la contractul de sponsorizare iloveyou iloveyou Exemplu concret Firma X si-a epuizat bugetul de sponsorizari, dar doreste sa sprijine financiar o asociatie sportiva. Asociatia poate sa ofere anumite ... (vezi toată discuția)