avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere la sfarsitul perioadei de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere la sfarsitul perioadei de proba

Buna ziua,

Acum doua zile am primit notificare si decizie de incetare a contractului de munca prin art.31 al. 3 codul muncii. (in ultima zi din perioada de proba)
Chiar este posibil sa fi dat afara fara nici o evaluare profesionala, doar din cauza proastei dispozitii a sefului?
Ce pot face?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Gaby_y, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 3 Aprilie 2014
Potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.

Puteti contesta decizia de incetare a c.i.m. in instanta, alta posibilitate nu aveti.
1. - Nu aveti nici o sansa in instanta deoarece acest mod de incetare a raporturilor de munca nu necesita o motivare, adica angajatorul nu este obligat sa va explice de ce o face.
- In cazul in care dvs. erati nemultumit puteati sa faceti acelasi lucru, fara a fi obligat sa explicati angajatorului de ce incetati raporturile de munca.

2. Cand ati semnat contractul individual de munca se presupune ca l-ati citit, ati vazut care este perioada de proba, si ca stiati ca exista si aceasta posibilitate de incetare a raporturilor de munca.
Partea nemultumita poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii. De exemplu, este indreptatita sa sesizeze instanta partea care reclama nerespectarea conditiei notificarii.scrise, comunicarea notificării după expirarea perioadei de probă sau comiterea unui abuz de drept de către angajatorul care a solicitat salariatului îndeplinirea altor activităţi decât cele care îi reveneau în mod obişnuit pentru postul ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc angajator perioada de proba ginnyy ginnyy Codul Muncii stabileste prin art 31 posibilitatea stabilirii unei perioade de proba. Al 4 al acestui art. prevede ca: [i]Pe durata sau la sfârşitul ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract munca in perioada de proba Duvaz Duvaz Cand trebuie sa primesti notificarea scrisa legata de incetarea contractului de munca doin partea angajatorului? Strict in perioada de proba sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba ca angajat dorel_santi dorel_santi am lucrat intr-o societate in perioada de proba, iar societatea decide prin notificare ca intemeiul art.31, aliniat 3 din legea nr 53/2003-codul muncii sunt ... (vezi toată discuția)