avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce contine dosarul de custodie si cum se alcatuieste ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce contine dosarul de custodie si cum se alcatuieste cererea

buna ziua,

in urma separarii de tatal copilului meu, cu care nu am fost casatorita, am mers la mediator pentru stabilirea situatiei juridice a copilului (domiciliu, drept de vizitare, pensie de intretinere samd);

avem un acord de mediere de la acesta, care trebuie depus in cadrul unui dosar la Judecatorie, in vederea consfintirii dreptului de custodie comuna si a celorlalte aspecte punctate in acordul de mediere;

as vrea sa depun acest dosar fara a apela la avocat, deoarece costurile implicate de procesul de mediere deja au fost peste ceea ce am prevazut;

stiti unde ma pot informa despre continutul dosarului (opis), si despre CUM se alcatuieste cererea in cauza? (mentionez ca am fost la Judecatorie si m-au trimis la plimbare, sau la un avocat; ca si cum in aceasta tara o persoana fizica nu are dreptul de informare si nici nu ii este accesibil accesul la aceste informatii)

va multumesc,
Desi este indicat sa apelati la serviciile unui avocat pentru a avea siguranta ca instanta nu va respinge cererea dvs., inteleg ca in cazul de fata, aspectul financiar va impiedica sa procedati in consecinta. Un model de cerere de hotarare de expedient ar trebui sa cuprinda urmatoarele:


Domnule Presedinte,
Subsemnatii, (partile acordului de mediere) ................................................., formulam,

CERERE
VALIDARE si PRONUNTARE HOTARARE DE EXPEDIENT
prin care va adresam rugamintea de a consfinti intelegerea noastra concretizata in ACORDUL DE MEDIERE inregistrat cu nr.................... / din data....................in baza contractului cu nr......./din data, la Biroul de Mediator...................................., ca urmare a exprimarii vointei noastre comune, libere și neviciate, in temeiul prevederilor art 59 alin (2) legea 192/2006 privind medierea ei exercitarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare,
In probatiune intelegem sa facem dovada cu inscrisuri, (in original / in copie de pe documentele care fac obiectul prezentei cereri)


Data, Semnaturi

Domnului Presedinte al Judecatoriei/Tribunalului

Inscrisuri:
Acordul de mediere nr.......din data (inclusiv in format electronic)...de obicei mediatorul elibereaza un original si pentru instanta; in caz contrar depuneti copie conform cu originalul si prezentati originalul cand partile vor fi chemate in instanta.
Procesul verbal de incheiere a medierii nr........din data
Copie Act de identitate parte
Copie Act de identitate parte
Dovada achitarii taxei de timbru - 20 lei


va multumesc;
stiti cumva daca la dosar trebuie si o copie de pe certiicatul de nastere al minorului?
Intradevar mi-a scapat acest aspect important. Fireste ca trebuie depusa si o copie a certificatului de nastere. Drepturile si obligatiile aferente, privind minorii rezultati din afara casatoriei, revin parintilor ori dupa caz parintelui care figureaza in certificatul de nastere al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj facut prin mediere 1966neelly 1966neelly Am facut partajul unui apartament prin mediere,in urma caruia eu devin proprietarul apartamentului. As vrea sa stiu care este urmatorul pas de facut in vederea ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)