Am facut partajul unui apartament prin mediere,in urma caruia eu devin proprietarul apartamentului. As vrea sa stiu care este urmatorul pas de facut in vederea autentificarii acestuia si cam care ar fi costul. Multumesc!
Vă puteți prezenta cu acordul de mediere la judecătorie, solicitând consființirea acordului de mediere și pronunțarea unuei hotărâri de expedient. În această situație, veți plăti o taxă de timbru fiixă, în valoare de 20 de lei, plus jumătate din taxa de 3 % pe care ați fi plătit-o dacă v-ați fi judecat întrucât, conform legii, în cazul încheierii unui acord de mediere, partile vor plati o taxa de timbru calculata conform art. 11 din O.U.G nr. 80/2013 ) . Dacă v-ați înțeles sub toate aspectele alte costuri cum ar fi onorarii experți, avocați, etc., nu mai sunt.
Formulam prezenta cerere, in temeiul prevederilor -art 59 alin (2) legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
Prin care va solicitam respectuos sa validati și sa pronuntati o hotarare de expedient care sa consfinteasca intelegerea noastra concretizata in Acordul de Mediere inregistrat cu nr………. la Biroul de Mediator………., ca urmare a exprimarii vointei noastre comune, libere și neviciate.
Anexam urmatoarele inscrisuri, in original / copie certificata:
1. Acordul de mediere nr……… din data de ……..;
2. Procesul verbal de inchidere a medierii nr……… din ……….;
[legally_aid] , asta este valabil doar in cazul cand partile semnatare vor sustine aceleasi aranjamente ca la mediere si in fata instantei ! ; de nu, e foarte nasol....