avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contractarea unui credit la o banca,urmarea se ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contractarea unui credit la o banca,urmarea se dovedeste adevarat dezastru

In Martie 2012 am contractat un credit pe firma in valoare de 45.000 ron.


Conditiile au fost:
-cash colateral 9000 ron(garantie) deci am facut un credit de 45000 si am primit 36000.Am fost informati verbal ca e vorba de un credit cu cash colateral si garantat de Fondul de garantare,doar ceea ce ramen din credit adica cei 36000 ron vor fi supusi dobanzii si comisioanelor.

-garantie Fond de garantare 80%din sold.
-comisioanele care sunt la majoriatetea + atentie comision de rambursare anticipat 1,5% din surse proprii sau 3 % din refinantare.

Dupa doi ani am remarcat ca de fapt noi platim atat dobanda cat si comision la fond si pentru credit dar si pentru banii pe care-i avem ca si garantie.

Problema va fi insa in momentul in care soldul nostru va ramane 9000 ron adica exact valoarea cash colateral-lului.
Deci noi vom plati dobanda,vom plati comision la fond dar banii de fapt sunt in conturile bancii,fara ca noi sa avem acces la ei.Nici nu putem sa rambursam anticipat banii pe care nu-i avem caci sunt la banca fara sa platim comisionul de rambursare anticipata.

Atunci intreb si eu,oare asta e contract sau japca,deoarece la un moment dat noi vom plati dobanda la banii nostrii pe care nu i-am vazut niciodata si care sunt in conturile bancii de cel putin 3 ani?

Cel mai recent răspuns: nicucc , utilizator 10:06, 7 Aprilie 2014
Probabil cine v-a informat verbal nu a stiut ce spune. Valoarea creditului este de 45000 lei fara nici un dubiu. De la aceasta suma incep sa se calculeaze dobanzile si comisioanele percepute de banca (ele scad pe masura ce achitati din credit). Comisionul fondului se aplica la valoarea garantiei. Fondul de garantare nu percepe dobanzi si comisioane pentru credit. Cei 9000 lei sunt ai dvs. dar stau in contul bancii ca si garantie si o sa puteti sa va bucurati de ei in momentul cand achitati creditul. In functie de banca chiar puteti primi dobanda pentru ei. Comisionul de rambursare anticipata este normal din moment ce l-ati acceptat in momentul semnarii contractului. Nu e deloc japca, dvs. priviti putin gresit problema. Ganditi-va ca banca v-a dat 45000 lei fara sa va ceara nici o garantie reala (neluand in calcul artificiul cu depozitul colateral) lucru pe care putine banci il mai fac.
Am fost informat verbal de inspectorul de credite,si nu cred ca nu stia ce spune doar ca ceea ce mi-a spus e una iar ceea ce se intampla e altceva in conditiile in care nici nu aveam mare nevoie de acesti bani.
Cu aceasta banca lucrez de peste 5 ani si mai avem si alte credite in derulare mult mai consistente si nu pot accepta ca eu sa platesc la banca o dobanda de 10-13% iar banca pentru banii mei sa-mi dea o dobanda de 0,1%.
Da,juridic nu e japca,va fi insa frumos cand voia avea soldul doar 9000 atunci voi avea doua obtiuni:
1. sa achit creditul cu garantia mea,caz in care voi plati comision de rambursare anticipat
2. sa platesc dobanda atat la banca cat si la fond 10-13% iar eu sa in incasez 0,1%

Daca doreati sa-mi spuneti ca am fost fraier cand am semnat contractul va intelegem si pe D-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Comision lunar de gestionare credit prima casa djv0da djv0da Buna ziua, Am un credit Prima Casa la, obtinut in 26.11.2009. Stiu ca OUG 50/2010 a intrat in vigoare dupa aceasta data si v-as ruga sa imi spuneti daca mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)