avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS din chirie de cãtre persoanele care nu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS din chirie de cãtre persoanele care nu locuiesc în þarã

Persoanele care nu locuiesc in tara, deci nu au calitatea de asigurat, trebuie să plătească CASS din chirie? Din legea sanatatii reiese clar ca nu, dar codul fiscal nu-i scuteste. În baza cărui temei?
Vă mulţumesc.

Cel mai recent răspuns: SorinParasca , utilizator 14:46, 8 Aprilie 2014
Tocmai art.296^21 alin.(1)lit.i).din Codul fiscal este temeiul. Baza de calcul este prevazuta la art.296^22 alin.(2^1).
Este aiurea de tot. Se bat legiile cap in cap. In situatia mea, fiind cetatean austriac doar, se pare ca sant obligat sa platesc la ceea ce am inchiriat in Romania inca 5,5% din chirie.Nimeni se pare ca nu poate sa-ti deie un raspuns corect sau un argument cu care sa te prezinti la taxe si impozite si sa spui..."conform legii si paragrafului respectiv nu trebuie sa platesc acel CAS"
Acum doi ani am prezentat la CAS formularul E-106 prin care sa adevereasca faptul ca eu am un card de sanatate si conform legiilor UE un cetatean UE nu are nici voie si nici nevoie sa detina doua carduri. Totusi se pare ca legiile se bat cap in cap si ca pisica "statul tot in picioare cade".
Eu oricum daca nu se elucideaza chestia merg in instanta cu statul si cred ca la fel ca si cu taxa AUTO primesc acel 5,5% inapoi. Nu este legal si nici logic. Eventual sa se fi spus pur si simplu..."majoram impozitul pe chirii"sau....."nationalizäm"...(ca in tara asta te poti astepta si la o....NATIONALIZARE)
Uffffff...ca daca as putea da timpul inapoi sa nu fi bagat un cent macar in Romania...NIMIC!!! (nici macar concedii)
X-(
Nu am rezidenta pe Romania...sant doar cetatean austriac din 1998...am card de sanatate UE si totusi taxeaza si impozeaza. Ufffffff..... Fereste-ne Doamne de o nationalizare ca nu-i mare lucru. Te chinui si te bagi in credite ca sa-ti poti face o mica sursa de castig sau de siguranta la batranete si te trezesti ca vine statul cu legea ca te face partas la beneficii. Si daca er fi partas cu bun simt...insa de la 12% cu CAS-ul se ajunge la 17,5%... Ne termina si taaaaare cred eu ca o sa mai apara surprize de acest gen. N-am putut eu sa-mi vad de "tara adoptiva" si sa nu fi bagat in Romania nici macar un cent. Aici impozitul pe chirii este in doi (familie) doar 10%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozare cas din chirii conform unei ou ianuarie 2014 SorinParasca SorinParasca Prin prezentul mail va rog sa ma informati asupra unei probleme de TAXA aparuta in urma unei Ordonante de Urgenta conform careia se percepe impozarea la CAS ... (vezi toată discuția)
Legiuitorul face lucruri trasnite robert1958 robert1958 De curand sa constatat ca\\" purtatorii de pempers \\" care au un depozit bancar generator de dobanzi pot sa contribuie la sistemul public de sanatate. Toata ... (vezi toată discuția)
Cass pt venituri dividende geneva geneva CASS-ul unde se plateste pt venituri ridicate din dividende de la SIF? Pe ce baza, cu ce documente? Multumesc (vezi toată discuția)