avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Suspendarea activitatii - impozit forfetar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Suspendarea activitatii - impozit forfetar

Buna ziua,
Daca poate cineva sa-mi spuna daca suspendara activitatii firmei este o solutie pentru evitarea impozitului forfetar pentru firmele care nu au activitate.
Am inteles ca este mare aglomeratie produsa ce cei care vor sa-si lichideze firmele .

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 15:13, 30 Aprilie 2009
Daca societatea a avut activitate pana la acest moment si nu a avut suspendata niciodata activitatea , puteti sa va folositi de suspendarea activitatii pentru o perioada de 3 ani pana trece perioada impozitului forfetar , daca insa societatea a mai avut activitatea suspendata si daca stiti ca nu o veti mai folosi niciodata cel mai bun lucru ar fi sa faceti dizolvarea voluntara si apoi radierea societatii pentru a scapa de griji si de depus acte si declaratii pe zero la Administratia Financiara. O zi buna. Cu respect, av Lupu Roxana.
Nici cu suspendarea nu este clar daca firma scapa de obligatia platii impozitului.Sa asteptam normele.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Firmele in inactivitate nu vor datora impozitul pe profit minim

Potrivit proiectului de HG elaborat de MFP, prevederile referitoare la impozitul pe profit minim nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in Registrul Comertului. In plus, nu intra sub incidenta impozitului minim societatile care la data de 1 mai 2009 se aflau in inactivitate temporara si aceasta inceteaza in cursul anului 2009, pentru perioada aferenta de la incetarea inactivitatii pana la 31 decembrie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintat in 2009 noi kajan.barna kajan.barna Daca firma trebuie sa plateasca taxa forfetara??? (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma ile@n@ ile@n@ Am o mare nelamurire . Nu inteleg de ce suspenda lumea activitatea firmelor deoarece in perioada suspendarii venitul fiind 0 , este supus impozitarii minime. ... (vezi toată discuția)