avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Neincheierea mediilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Neincheierea mediilor

Buna ziua,
Exista vreo lege a invatamantului prin care ,un elev in clasa a 11a nu i se poate incheia o medie daca are o treime din absente motivate din nr. orelor de curs pe semestrul respectiv?
Daca da ,ce e de facut ca acestuia sa i se incheie media.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 23:01, 6 Aprilie 2014
Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar:
Art.64. Sunt declaraţi amanaţi, semestrial sau anual, elevii cărora nu li se poate definitiva situaţia şcolară la una sau la mai multe discipline de studiu/module din următoarele motive:
a) au absentat, motivat sau nemotivat, la cel puţin 50% din numărul de ore de curs prevăzut intr-un semestru la disciplinele respective. Consiliul clasei, cu acordul profesorului care predă disciplina respectivă, poate decide incheierea situaţiei şcolare a elevilor care absentează motivat, din cauza unor afecţiuni grave, menţionate ca atare in documente medicale, sau din alte cauze, pe care consiliul clasei le apreciază ca fiind justificate, cu condiţia ca, după revenirea la şcoală, aceştia să participe regulat la cursuri şi să poată fi evaluaţi. Deciziile luate in aceste cazuri se menţionează intr-un proces-verbal, care rămane la dosarul care conţine anexele proceselor-verbale ale consiliului profesoral;

Regulamentul se refera la procent din numarul de ore pe semestru, nu la nr. de absente motivate din totalul absentelor.
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Doua surori, acelasi liceu - una admisa, una respinsa aleius aleius Buna ziua,am o situatie destul de dureroasa pentru nepotelele mele. Sunt doua surori la 1 an diferenta,dar au urmat cursurile scolare in acelasi an.Anul ... (vezi toată discuția)