avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LOC DE MUCA CU 2H...MATERNITATE DA SAU NU???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LOC DE MUCA CU 2H...MATERNITATE DA SAU NU???

buna ziua,
lucrez cu 2h, de 3 ani de zile.In conditiile in care as ramane insarcinate, as primi indemnizatia pentru cresterea copilului?
va rog sa mi indicati si legea si articolul.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: consilier juridic , utilizator 12:07, 29 Aprilie 2009
oug 148/2005:
ART. 1*)
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Cum legea nu impune norma intreaga, deci 8 ore pe zi, rezulta ca e indreptatit si cel ce realizeaza venituri din program de 2 ore/zi.

SUCCES !
all_lex_on

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale daca acum sunt in somaj? xib xib Buna ziua, De 3 luni sunt in somaj si as dori sa raman insarcinata. Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale pentru un venit de 1500 ron brut -in ... (vezi toată discuția)
Venit crestere copil MICU3 MICU3 Se poate lua in calcul conventia civila pe langa venitul dintr-un contract de munca la calcului indemnizatiei de crestere copil? (vezi toată discuția)