avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirias la stat, membru in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirias la stat, membru in asociatie

Buna ziua.As dori sa stiu daca,fiind chirias la stat,am dreptul sa particip la sedintele asociatiatiei de propieteri,daca nu ,ce lege imi interzice acest lucru si cum pot face sa am drept de participare.mentionez ca nu am posibilitatea de cumparare iar in bloc sunt singurul care nu a cumparat aparttamentul.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:19, 4 Aprilie 2014
Conditia de baza este sa fiti membru in asociatie. Acest lucru este stipulat in Statutul Asociatiei. Adunarile generale ordinare sau extraordinare ale asociatiei de proprietari se desfasoara doar cu membrii acesteia.
In cadrul asociatiei poate fi doar proprietarul spatiului locativ la care dumneavoastra sunteti chirias.
Daca proprietarul spatiului inchiriat va da o procuda speciala autentificata notarial prin care va da mandat de reprezentare, atunci puteti participa.
Puteti sa participati la sedinta fara probleme, nu aveti drept de vot sau sa fiti ales in structura organizatorica.
Legea 230/2007 Art. 9. - Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Puteti participa,dar nu puteti sa votati,nu puteti sa propuneti,nu puteti avea initiative .
In asociatia din care fac parte si pe care o reprezint,la sedinte si A.G.stimulez prezenta chiriasilor .Cred ca este normal sa stie ce se intampla si cum se rezolva problemele intr-o
asociatie.
Cum s-a mai spus - chiriasii pot participa cu toate drepturile daca au o imputernicire de la proprietar.
In cazul autorului acestui topic, ii recomand sa mearga acolo unde i s-a incheiat contractul de inchiriere si sa solicite eliberarea unei astfel de imputerniciri - fara chestii de notariat, eu cred ca ajunge o imputernicire senata de directorul de la spatiu locativ + stampila.

In aceste conditii, dvs. reprezentati proprietarul si chiar nu inteleg de ce reprezentantul statului in teritoriu (cos. locale) nu incurajeaza astfel de actiuni. Asa ar mai sti si ei ce se petrece prin imobilele gestionate de ei. Este adevarat ca in cazul prezentat este vorba numai de un chirias/apartament... Cu toate acestea, daca de exemplu trebuie reparata terasa, luati o copie a PV a AG sau a Com. ex. si mergeti la spatiu locativ, inregistrati acolo cererea de finantare si contributie a statului la actiunea de reparare, etc.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitate sau nu? andreeamelania andreeamelania Buna ziua. Am avut seara trecuta o adunare generala a asociatiei din care fac parte, deoarece unui proprietari nu au venit din motive diverse au imputernicit ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)
Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)