avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua
Imi spuneti va rog care sunt pasii pana la executarea silita. Concred, de luna viitoare nu cred ca voi mai putea plati. Incepand de la aceasta data cat dureaza si care sunt pasii pana la executarea silita...un apartament este ipotecat, acum nu mai acopera toata valoarea creditului deci se vor indrepta si spre o casa....probabil se ajunge si la poprire. Poprirea se face ambilor soti (codebitori) sau doar titularului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:10, 5 Aprilie 2014
De regula ,demararea procedurii de executare silita se face dupa trecerea a 90 de zile de neplata
Daca aveti certitudinea imposibilitatii platii,negociati cu banca esalonarea ratelor
Executarea silita are mai multe etape,materializarea acesteia fiind conditionata de interesul sau de demersurile partilor
Teoretic,impotriva executari silite,partea interesata poate formula contestatie la executare
Platiti mult la executare silita, de ce nu incercati dv. sa vindeti casa cealalta daca nu e garantie si ea? Din bani mai platiti rate pana va mai reveniti.
este foarte greu de vandut pt ca nu e terminata (adica nu are finisaje: parchet usi, nu e izolata) Casa este la vanzare de 3 luni dar pana acum nicio vizualizare. Asta este si intentia noastra.....problema este ca sotul meu vrea sa divorteze. I-am spus ca daca divorteaza eu nu mai platesc nicio rata pt ca tb sa platesc chirie....raspunsul lui a fost ca plateste el (nu stiu de unde ca rata depaseste salariul lui). Nu ma intereseaza ca pierd si casa pe mine ma intereseaza sa nu mi se faca poprire pe salariu

De poprire nu scapati sigur.
Incercati sa coborati pretul de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
Nelamurire sunshine83 sunshine83 Buna ziua, Am o intrebare: ce variante exista intr-o astfel de situatie? 2 soti sunt in proces de divort de 1 an de zile, unul vrea sa iasa de la codebitor ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar duncan duncan Acum doi ani am luat un credit ipotecar impreuna cu prietena mea ca si codebitor. Dupa un timp ne-am si casatorit.La aproape un an am divortat ea renuntand la ... (vezi toată discuția)