In 2011 am luat niste bani imprumut de la un vecin cu act la notar. Termen de rambursare 31.12.2011. Evident din pacate nu am restituit bani. Am gasit intelegere la acesta si ma pasuit. In aprilie 2012 acesta a facut un credit bancar si am convenit de comun acord verbal ca imi iau angajamentul ca lunar ii voi plati ratele in contul datoriei. Zis si facut. Intrebarea mea este.
Neavind un act la mina ca eu am platit acele rate cum pot face ca dinsul sa recunoasca plata acelor rate. Nu de alta dar nu vrea sa ma trezesc peste stiu si eu un an sau doi sau 10, si sa puna acel contract in executare prin ami lua bunuri din casa, in vederea acoperiri imprumutului.
Ce imi recomandati.
text luat din contract ”in caz de neplata, dupa expirarea termenului de mai sus, imprumutatorul va putea proceda la executarea silita mobiliara sau imobiliara impotriva imprumutantului fara nici un fel de somatie sau punere in intarziere si fara sentinta judecatotoreasca in baza prezentului contract”. din cite stiu termenul de prescriptie curge de la data de 31.12.2011 in cazul contractului meu si este de 3 ani ??. deci termenul limita este 31.12.2014. asta in cazul in care nu ma notifica sau nu incepe actiunea de recuperare.
Buna ziua,
Din citat ati inteles exact care este termenul de prescriptie.
Rugati vecinul sa va semneze lunar pe o chitanta ca ati achitat acea rata asa cum ati convenit.
Simpla lui recunoastere prin semnare pe o chitanta incheiata intre dumneavoastra este temei juridic de descarcare de datorii.
Nu trebuie acte notariale sau alte asemenea.
Vad ca va intelegeti bine deci nu ar avea motive sa va sicaneze cu sumele deja achitate.
Daca exista ceva suspiciuni atunci rugati si un vecin sa fie martor.
Nu uitati ca pe acele chitante sa treceti atat valoarea sumelor in cifre si litere, CNP urile dar si scris de mana de vecin unul din textele: "Achitat suma de .... lei" sau "Bun si aprobat"
Recuperare imprumut
atomol
Am imprumutat acum un an un ,,prieten,, cu o suma de bani .Am facut o chitanta de mana in care se specifica inapoierea banilor in maxim 3 luni .Acum prietenul ... (vezi toată discuția)