avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Atragerea raspunderii administratorului unui SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Atragerea raspunderii administratorului unui SRL

Am fost administratorul unui SRL ,anul trecut s-a schimbat actionariatul si administratorul.Actionarul majoritar care intre timp a devenit majoritar doreste sa -mi atraga raspunderea pt activitatea financiara a anului trecut acuzind un management neperformant in conditiile in care bilanul realizat este pozitiv.
In ce conditii poate realiza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: condorvb , utilizator 19:42, 13 Aprilie 2014
Atragerea raspunderii se poate face doar in cazul in care au fost comise ilegalitati. In rest pe baza statutului in care a fost mentionat mandatul administratorului se poate desfasura activitatea. Ca e buna, sau e paguboasa, actionarul trebuie sa decida daca il pastreaza pe administrator in functie. Dar nu il poate trage la raspundere decat daca constata ilegalitati.
Bilantul financiar aferent anului trecut nu a fost aprobat in AGA,ce obligatii are in acest sens vechiul administrator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi solutia??? Cerere de angajare a raspunderii administratorilor in cadrul procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului - art. 137 din Legea nr. 64/1995. - ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu de la administrator si actionarii giuseppe07 giuseppe07 Cum pot sa imi recuperez un prejudiciu financiar de la adminstratorul si actionarii care au produs prejudiciul.? Actionarii firmei X au vindut partile ... (vezi toată discuția)