avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare prejudiciu de la administrator si actionarii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare prejudiciu de la administrator si actionarii


Cum pot sa imi recuperez un prejudiciu financiar de la adminstratorul si actionarii care au produs prejudiciul.?

Actionarii firmei X au vindut partile sociale unor alte pesoane , au transferat activele pe alta firma , au schimbat administratorul. si numele firmei.

Pe rol exista un proces cu firma( persoana juridica ) dar avind in vedere ca firma a fost vanduta si ca este aprope de faliment ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:40, 3 Septembrie 2010
Este destul de dificila situatia dvs. Depinde cand s-a facut cesiunea partilor sociale pentru a sti ce modalitati procedurale trebuie sa urmati. Pentru aceasta speta este imperios necesar sa va adresati unui avocat caruia sa-i prezentati toate datele problemei. In anumite circumstante s-ar putea atrage raspunderea vechiului administrator, dar ma repet trebuie studiate actele si probele care le detineti.
Ce importanţă are că firma a fost vândută?

Fiecare administrator răspunde pentru faptele săvârşite în mandatul lui.
Astfel, în funcţie de fapte, acestea pot fi penale sau pot intra în sfera răspunderii civile.

Plângere penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală sau abuz de încredere.
Nu este clar modul în care aţi fost păgubit.

Dar, de regulă, când apar astfel de probleme şi intervine statul... el caută să îşi ia el banii mai întâi... şi dacă mai rămâne ceva... primeşte şi creditorul resturile.
De regula... nimic.

Alberto Kurtyan
Nu-mi este clar in ce fel ati fost prejudiciat.
Insa, daca veti da mai multe detalii va voi putea macar sugera o solutie.
Cu toate acestea sfatul meu este ca, asistat de un avocat, sa atacati hotararile AGA prin care s-au realizat aceste miscari de natura juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca devi actionar si administrator la o sc cu datorii? justme8 justme8 in cazul in care o prs intra ca actionar cu 50 % si administrator (vor fi astfel 2 actionari si 2 admin.)intr-o societate care a acumulat in trecut datorii ... (vezi toată discuția)
Faliment , cine este raspunzator ? mire9 mire9 Buna ziua , Vreau sa cumpar o societate comerciala care are datorii fata de furnizori si fata de buget . As vrea sa stiu in situatia in care nu as putea sa ... (vezi toată discuția)