avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Medicamente compensate pentru vaduvele veteranilor de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Medicamente compensate pentru vaduvele veteranilor de razboi

Vaduvele veteranilor de razboi beneficeaza de gratuitatea medicamentelor compensate?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:39, 5 Aprilie 2014
Legea nr.44/ 1994 cu modificarile si completarile ulterioare, a veteranilor si vaduvelor de razboi mentioneaza:
-art.9 Vaduva de razboi este sotia supravietuitoare a celui decedat pe front, in prizonierat sau ca urmare a ranilor ori bolilor contractate pe front sau in prizonierat.
Calitatea de vaduva de razboi se stabileste pe baza de documente, in conditiile prevazute in reglementarile elaborate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
-art.16 Veteranii de razboi si vaduvele de razboi beneficiaza si de urmatoarele drepturi:
j) asistenta medicala gratuita in toate institutiile medicale civile de stat sau militare si asigurarea de medicamente gratuite atat in tratamentele ambulatorii, cat si pe timpul spitalizarii;
In lege, la aceasta litera j) nu se fac referiri exprese la vaduvele veteranilor de razboi (vaduvele veteranilor de razboi, decedati dupa razboi), ca beneficiind de aceleasi drepturi. Beneficiaza de medicamente compensate, dar in conditiile Legii sanatatii nr.95/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)
Bunicul a murit in al 2-lea razboi mondial, ce drepturi au urmasii lui? florinvasicuta florinvasicuta tatal mamei mele,(bunicul) a murit in al 2-lea razboi mondial, doresc sa stiu daca mama beneficiaza de anumite drepturi si care sunt acestea? (vezi toată discuția)