avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament dar nu pot beneficia de boxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament dar nu pot beneficia de boxa

buna ziua
de curand am achizitionat un apartament la parter printr un schimb cu o garsoniera si o suma de bani dif. dupa achizitionare un vecin mi-a spus ca am si boxa la subsol si ca toti locatarii au una dar eu cand a machizitionat imobilul proprietarii nu mi-au spus ca au boxa probabil in speranta ca poate iau ceva in plus pe ea. cand am sunat-o pe vanzatoare sa o intreb daca am si boxa, ea a sarit ca arsa ca nu ne a fost intelegerea si pe boxa si ca aia e o incapere buna si ea o sa o intabuleze si ca daca o vreau eu sa ne intelegem pe o suma. in contract de schimb scrie" dam in deplina proprietate catre X ,ca bun propriu imobilul constand in : apartament nr y cu suprafata z , impreuna cu imobilul se transmite dreptul de folosinta asupra cotei parti din terenul aferent constructiei , precum si dreptul de proprietate asupra cotei parti de 4,8 % din imobilul care prin natura sau destinatia lor sunt de folosinta comuna cu ceilalti proprietari." acum eu stau si ma intreb daca asta nu se refera si la boxa. ideea e ca nu stiu daca ceilalti vecini au acte aparte pentru boxele lor. ce as putea face eu in situatia de fata? daca imi pun lacat la boxa fostii proprietari pot face ceva desi ei nu mai au mutatia acolo?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:21, 6 Aprilie 2014
Daca blocul a fost contruit cu boxe, desigur ca si apartamentului pe care l-ati achizitionat ii revine o boxa, iar vanzatorul trebuie sa va predea si boxa respectiva.
Solicitati la OCPI extras de carte funciara si veti constata daca apartamentul contine si anexa boxa
Vanbzatorul nu poate pretinde suma aparte pentru boxa
Boxele pot fi date doar in folosinta prin decizii ale asociatiei, adresati-va acesteia.
La mine in bloc, din constructie fiecare apartament a avut boxa. Prin urmare, nu trebuie nici o decizie a asociatiei pentru a-mi folosi boxa.
cand am sunat-o pe vanzatoare sa o intreb daca am si boxa, ea a sarit ca arsa ca nu ne a fost intelegerea si pe boxa si ca aia e o incapere buna si ea o sa o intabuleze si ca daca o vreau eu sa ne intelegem pe o suma.


Este excrocherie, nu este boxa din constructia blocului, daca era din constructie aceasta era prinsa in actele apartamentului nu statea ea sa o intabuleze acum dupa ce a vandut apartamentul, vrea sa mai stoarca ceva bani de la dumneavoastra.
Puteti sa va interesati la vecinii dumneavoastra daca blocul este prevazut cu boxe, sau fiecare a ingradit in subsolul tehnic la mica intelegere (sigur este asa).

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Defalcare boxa de apartament ContSters318890 ContSters318890 Buna ziua. Se poate separa boxa de apartament prin act notarial si apoi sa fie vanduta separat? (vezi toată discuția)
Identificare pozitie boxa la subsol ebogdan2014 ebogdan2014 Buna ziua, Ma intereseaza cum as putea identifica pozitia unei boxe in subsolul unui bloc. Mentionez ca am achizitionat un apartament, care a venit si cu o ... (vezi toată discuția)