avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Defalcare boxa de apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Defalcare boxa de apartament

Buna ziua. Se poate separa boxa de apartament prin act notarial si apoi sa fie vanduta separat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:40, 5 Ianuarie 2015
Va referiti la boxa de la subsol? Sau e vorba de altceva?
Da, puteti face cadastru doar pentru boxa si sa o vindeti separat.
Pentru cadastru va trebuie actul de proprietate al boxei, in copie legalizata la notariat, copii dupa actele de identitate ale proprietarilor si certificat de atestare fiscala de la taxe si impozite.
Boxa in discutie este trecuta in documentul de achizitie apartament ?
Sunteti proprietarul de drept a boxei sau o utilizati "la mica intelegere "cu asociatia de proprietari ?
Da.. este boxa de la subsol... a fost trecuta in actele apartamentului dar proprietara cand ne-a vandut apartamentul si-a pastrat boxa, si noua ne-a vandut doar apartamentul. Acum proprietara a murit... boxa nu o foloseste nimeni si vecinii ne bat la cap ca ce a facut ea nu este legal... dar defalcarea a fost legalizata de notar. Vroiam sa stiu daca boxa de la subsol poate fi detinuta de o persoana care nu mai are apartament in bloc.
Fiind o proprietate distincta, poate fi detinuta si de o persoana care nu este proprietar al unui apartament in acel bloc.

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. notarul a validat ... col409 col409 Am cumpărat un apartament cu boxă la subsol. Notarul a validat existența apartamentului și a boxei. Apartamentul există, dar boxa nu se poate ... (vezi toată discuția)
Plingere nulitate absoluta partiala vlemnaru vlemnaru Buna ziua, Am primit o citatie de chemare in judecata de un vecin de bloc ce contesta dreptul meu de proprietate asupra unei boxe situate la subsol, drept ... (vezi toată discuția)