Am suspendat activitatea unei firme pentru care am obtinut si regimul de declarare derogatoriu incepand cu 20 februarie.
1. Depun D100 pentru primul trimestru?
2. Mai depun alte declaratii? Cineva imi spusese ca trebuie depusa declaratia 100 la semestru dar mi se pare prea mare agitatie pentru nimic.
3. Stiu ca bilantul se depune in continuare. Nefiind expert contabil, pentru a ii semna bilantul trebuie sa fiu angajat ca director economic sau cu un contract civil. Prima varianta pica iar pentru a doua imi ridica semne de intrebare. Pot face acest contract civil si sa inregistrez cheltuielile aferente in momentul in care va fi reluata activitate?
1.D 100 -25.04.2014
2.Bilant 2013-30.05.2014
3.Puteti incheia un contract de prestari serivicii intocmire si depunere bilant cu o firma de contabilitate.
Pentru fracţiunea de an fiscal aflată în afara perioadei de aplicare a regimului de declarare derogatoriu, contribuabilii au obligaţia depunerii formularelor 101,120 şi130 la termenele prevăzute de lege (Ex: pentru perioada: 01.01.2014-20.02.2014 pâna la data aprobării regimului de declarare derogatoriu).
De asemenea se menţine obligaţia depunerii declaraţiilor fiscale conform vectorului fiscal, de la data depunerii cererii pana la data aprobării regimului de declarare derogatoriu.
Pe perioada supusă regimului derogatoriu se menţine obligativitatea întocmirii situaţiilor financiare anuale si a raportărilor contabile, în conformitate cu prevederile Legii nr. 82 / 1991, republicată, Legea contabilităţii.
Bilantul as vrea sa il fac eu. Au doar cheltuielile de constituire, stampila, RUC, comisioane la banca si un domeniu web. Firma de contabilitate ar cere cat nu face.
Dvs.ii lucrati la negru si cereti mai putin.
Nu vreau sa va jignesc,dar pur si simplu ma enerveaza ideea preconceputa ca "Firma de contabilitate ar cere cat nu face".
Nu ii lucrez la negru pentru ca nu ii cer nimic. Am aproape 2 ani in firma de contabilitate si m-am cam saturat sa muncesc de mii de lei pe luna si sa fiu platit mai putin decat un muncitor necalificat. Experta/expertul isi umple buzunarele iar ceilalti muncesc pe rupte.
Sunt niste pusti care au incercat ceva si si-au dat seama ca nu e asa usor. Din discutie in discutie le-am spus ca datorita varstei mele, multi nu au incredere in mine si am stabilit ca in momentul in care isi vor relua activitatea vor apela la serviciile mele. Pana atunci trebuie sa le depun ce trebuie si am de gand sa o fac pe gratis.
Si da...sunt firme de contabilitate care cer cat nu face. Daca pentru un srl-d amarat cu 2 salariati, 3-4 facturi de furnizori si cateva zeturi cer 500 de lei pe luna... intr-adevar cer cat nu face. Nu mai spun nici de 150 de euro bilantul.
Nu va opreste nimeni sa lucrati pe cont propriu.Asa veti avea posibilitatea sa va stabiliti singur preturile si sa lucrati chiar din prietenie,dar,din postura de angajat lucrurile se vad altfel.Chiar dvs.mentionati cazul tinerilor care au crezut ca este usor,dar nu a fost si s-au impotmolit.Atunci cand veti avea afacerea dvs.o sa fiti indreptatit sa judecati firmele de conta.
Cand o sa va intrebe fiscul de ce v-ati pus semnatura pe un bilant as fi foarte curioasa ce raspundeti.
Semnatura digitala
bandi2
eu amsusendat activitatea acum 1 an,vreau sa fac derogarea aceea,nu sint dator la finante,vreau sa intreb,dupa aceea se mai depun declaratii pe 0? sau doar ... (vezi toată discuția)