avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru vanzare imobil

Am dat o procura pentru vanzare imobil in 2004, prevedere expres(vanzare, reprezentare instanta, etc.), cand expira aceasta procura de drept, daca nu este prevazut in continutul ei si de cand decurge termenul in conditiile noului cod civil?
La data revocarii ei exprese de catre cel care a dat procura.
Procura expira in 3 ani, dacă părţile nu au prevăzut un termen, conform art. 2015 din noul Cod Civil. De asemenea, împuternicirea notarială dată se poate stinge prin revocarea sa de către mandant (cel care împuterniceşte) fie prin renunţarea mandatarului (cel ce primeste) sau prin moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului, cât şi prin cauzele generale de încetare a contractelor (neeexecutare, expirarea termenului stipulat etc.). Totusi, pentru revocare, aceasta trebuie sa fie facuta sub acelasi tip de act prin care s-a emis procura - act notarial. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 6 Aprilie 2014
Av. Alina VEZUREANU, Avocat
Depinde ce s-a intamplat de-atunci. In 2007 a expirat, in principiu.
Codul civil nou nu se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)
Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Anulare procura pt mandatat julliann julliann Din punct de vedere al mandatatului pot sa revoc o procura? Am fost imputernicit printr-o procura notariala de catre o ruda care nu mai locuieste in tara in ... (vezi toată discuția)