avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot sa imi repar masina pe asigurarea vinovatului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot sa imi repar masina pe asigurarea vinovatului daca el contesta?

buna ziua....am avut un accident acuma 1 saptamana,circulam pe drum cu prioritate ,iar unu cu un jeep,avea stop ,si a intrat in intersectie,iar atunci am intrat in el.E clar ca e vinovat,dar omu` nu a vrut sa imi dea asigirarea sa imi fac masina,intrucat politia nu il poate obliga,doar sa ajung in instanta,sa castig sa imi dea asigurarea....alta cale nu mai este?decat la tribunal?dureaza mult un proces din asta,eu platesc rata la masina,e dauna de 100 si ceva de milioane,nu am bani de unde sa o repar....deci eu care sunt nevinovat,stau cu masina in garaj ca nu vrea dobitocu` ala care nu a oprit la stop sa imi dea asigurarea lui?am vazut unde avea asigurarea,am fost la asigurari si a zis ca nu poate sa faca nimic ca el a scris pe procesul vb" nu sunt de acord cu cele scrise in procesul verbal",deci el contesta.Ce ar trebui sa fac?nu se poate ca un conducator care isi vede de drumul lui,sa stea cu masina pe margine,sa plateasca rata la ea fara a se folosi de masina,iar unu care habar nu are soferie,si e vinovat sa nu imi dea asigirarea sa imi fac masina.Multumesc

1. Ce a scris politia in Procesul-verbal ?, are foarte mare importanta.
2. A fost cumva si amendat contraventional ?, daca da, ar trebui sa va folositi si de o copie a acestui proces-verbal.
2. Daca nu vrea, o sa trebuiasca actiune in instanta, la judecatoria in raza careia s-a intamplat accidentul.
3. Puneti mana si faceti niste poze, o sa va trebuiasca daca va fi proces (sunt considerate probe).
4. Inainte de a-l actiona in instanta, faceti o notificare la care anexati si fotografiile si un deviz estimativ pentru repararea prejudiciului, punandu-i in vedere suma si data pana la care ii cereti sa va dea banii pentru prejudiciu, bine ar fi si o copie cu constatarea politiei rutiere cu punctul lor de vedere, sa va dea asigurarea pt. a va repara masina, cu mentiunea ca dupa aceasta data (lasati un timp rezonabil) ii veti cere bani pe fiecare zi intarziere (daune moratori).
5. Daca, nici in urma acestei notificari (cu un timp rezonabil la dispozitie) nu vrea sa faca plata, - aceasta ca sa nu mai fie nevoie de proces - atunci nu aveti ce face si actionati in instanta.
6. In parale, va sfatuiesc, daca el a fost amendat contraventional si a facut plangere la procesul-verbal de constatare a contraventie, act facut de politisti, atunci faceti bine si urmariti PORTAL INSTANTE de pe internet, cautati la judecatoria in raza rareia s-a intamplat evenimentul, tastati numele lui, si vedeti daca a facut dosar la Judecatorie (plangere). Daca a facut, atunci la dosarul lui in care dumnealui sustine cauza sa nu plateasca, veniti cu o cerere de interventie in interes alaturat respectiv in sustinerea agentului constatator (al politiei rutiere) si interventie in interes propriu (cu toate documentele pe care le-am enumerat la notificare respectiv: fotografii cum arata masina prejudiciata, un deviz estimativ cu descrierea prejudiciului ca valoare si ca distrugere, procesul-verbal constataror al politiei, martori)
Inocentia
Succes.
Politia a scris urmatoarele:Conducatorul autoturismului Jepp(vinovatul) nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca opel astra(al meu) care circula pe un drum cu prioritate........apoi.....scrie ca i s`a retinut permisul pt 60 de zile,i s`a aplicat o amenda de 360 parca.....apoi mai scrie:ma angajez ca despagubirea sa se faca conform legii nush care.......Iar la urma toata vinovatul a scris: nu suntt de acord cu cele scris in procesul verbal.....ce sa zic,poze eu am ,dar nu de atunci de la fata locului ca nu mi`a venit in minte ca la cat de turmentat eram nu lasam pe nimeni sa faca poze.Eu nu am nevoie de bani de la el,doar de asigurare sa imi fac masina.Tot de la el am inteles ca deja a facut contestatie ,si urmeaza sa fie primu` termen de judecata...Eu am poze facute cu masina botita,si sa vb cu domnii de la un service sa imi faca si mie un deviz,sa vad pe la ce suma se ridica toate pagubele.....
Bravo !
Aveti toate sansele sa castigati.
Urmariti mai sus raspunsul meu.
Fiti alaturi de politie, ca o sa conteste si amanda (cum si in ce fel am explicat, este interesul dv)
In rest, faceti cum v-am spus
Inocentia.
Ati scris ca erati turmentat,in acest caz,dumneavoastra nu vi s-a retinut culpa?
In procesul verbal,politia indica culpa exclusiva a celuilalt conducator auto?
Dvs. spuneti ca platiti rate la masina, nu aveti asigurare CASCO? Masinile care sunt in rate leasing sau in rate de la banca si deci garantie la credit au asigurare CASCO, si cu asemenea asigurare va puteti repara singur masina.
Daca nu aveti asigurare CASCO, trebuie sa il dati in judecata pe individul care v-a avariat masina.
Nu are relevanta ce obiectiuni a avut el, deocamdata procesul-verbal de constatare a contraventiei exista si constatarile agentului se bucura de prezumtia de veridicitate pana in momentul eventual in care o instanta va desfiinta PVCC.
Prin turmentat presupun ca trebuie sa intelegem "nervos", si nu sub influenta bauturilor alcoolice sau drogurilor:)
Dvs. trebuie sa urmariti daca se va ataca acel PVCC, si eventual sa interveniti in cadrul procesului, intrucat o actiune in despagubiri nu mai are nici o sansa daca, sa presupunem doar, instanta investita cu plangerea impotriva PVCC va admite acea plangere si va desfiinta actul.

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)