avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot sa imi repar masina pe asigurarea vinovatului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot sa imi repar masina pe asigurarea vinovatului daca el contesta?

buna ziua....am avut un accident acuma 1 saptamana,circulam pe drum cu prioritate ,iar unu cu un jeep,avea stop ,si a intrat in intersectie,iar atunci am intrat in el.E clar ca e vinovat,dar omu` nu a vrut sa imi dea asigirarea sa imi fac masina,intrucat politia nu il poate obliga,doar sa ajung in instanta,sa castig sa imi dea asigurarea....alta cale nu mai este?decat la tribunal?dureaza mult un proces din asta,eu platesc rata la masina,e dauna de 100 si ceva de milioane,nu am bani de unde sa o repar....deci eu care sunt nevinovat,stau cu masina in garaj ca nu vrea dobitocu` ala care nu a oprit la stop sa imi dea asigurarea lui?am vazut unde avea asigurarea,am fost la asigurari si a zis ca nu poate sa faca nimic ca el a scris pe procesul vb" nu sunt de acord cu cele scrise in procesul verbal",deci el contesta.Ce ar trebui sa fac?nu se poate ca un conducator care isi vede de drumul lui,sa stea cu masina pe margine,sa plateasca rata la ea fara a se folosi de masina,iar unu care habar nu are soferie,si e vinovat sa nu imi dea asigirarea sa imi fac masina.Multumesc

Art. 96 NoulCod Rutier(OUG)
(1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop
inlaturarea unei stari de pericol si preintampinarea savarsirii
altor fapte interzise de lege si se aplica prin acela si
proces-verbal prin care se aplica si sanctiunea principala a amenzii
sau avertismentului.
(2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:
a) aplicarea punctelor de penalizare;
b) suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, pe timp limitat;
c) confiscarea bunurilor destinate savarsirii contraventiilor
prevazute in prezenta
ordonanta de urgenta ori folosite in acest scop;
d) imobilizarea vehiculului;
e) radierea din oficiu a inmatricularii sau inregistrarii
vehiculului, in cazurile prevazute la art. 17 alin. (4);
Art. 97
(1) In cazurile prevazute in prezenta ordonanta de urgenta,
politistul rutier dispune si una dintre urmatoarele masuri
tehnico-administrative:
a) retinerea permisului de conducere si/sau a certificatului de
inmatriculare ori de inregistrare sau, dupa caz, a dovezii
inlocuitoare a acestora;
b) retragerea permisului de conducere, a certificatului de
inmatriculare sau inregistrare ori a placutelor cu numarul de
inmatriculare sau de inregistrare;
c) anularea permisului de conducere.
Necompletarea unei sanctiuni si art. in baza caruia este aplicata, constituie nulitate a p.v. Art. 111

(1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se
retine in urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile
prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4)
si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3)
si (5);
c) la savarsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art. 100
alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) si la art. 115
alin. (1);
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)