avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot sa imi repar masina pe asigurarea vinovatului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot sa imi repar masina pe asigurarea vinovatului daca el contesta?

buna ziua....am avut un accident acuma 1 saptamana,circulam pe drum cu prioritate ,iar unu cu un jeep,avea stop ,si a intrat in intersectie,iar atunci am intrat in el.E clar ca e vinovat,dar omu` nu a vrut sa imi dea asigirarea sa imi fac masina,intrucat politia nu il poate obliga,doar sa ajung in instanta,sa castig sa imi dea asigurarea....alta cale nu mai este?decat la tribunal?dureaza mult un proces din asta,eu platesc rata la masina,e dauna de 100 si ceva de milioane,nu am bani de unde sa o repar....deci eu care sunt nevinovat,stau cu masina in garaj ca nu vrea dobitocu` ala care nu a oprit la stop sa imi dea asigurarea lui?am vazut unde avea asigurarea,am fost la asigurari si a zis ca nu poate sa faca nimic ca el a scris pe procesul vb" nu sunt de acord cu cele scrise in procesul verbal",deci el contesta.Ce ar trebui sa fac?nu se poate ca un conducator care isi vede de drumul lui,sa stea cu masina pe margine,sa plateasca rata la ea fara a se folosi de masina,iar unu care habar nu are soferie,si e vinovat sa nu imi dea asigirarea sa imi fac masina.Multumesc

pentru a afla la ce societate are incheiata asigurarea RCA celalalt conducator auto, verificati acest site:[ link extern ] /;
cat priveste incasarea desagubirii pentru repararea venichlului dvs., exista doau posibilitati:
1. Daca aveti asigurare CASCO, sa va prezentati la firma dvs. , sa deschideti dosar dauna acolo si, dupa plata, ei vor urmari cursul contestatiei la instanta;
2. daca nu exista asigurare facultativa, va trebui sa asteptati finalizarea procesului inceput unde , dupa parerea mea, ar trebui sa fiti citat si dvs. pentru a relata ce s-a intamplat; problema mai putin placuta e ca nu veti putea determina firma de asigurari sa va plateasca pana cand nu se stabileste in mod clar culpa in producerea evenimentului rutier. Avand in vedere ca durata proceselor e mare, va trebui sa reparati masina din banii proprii, sa pastrati documentele doveditoare, pentru a recupera banii cheltuiti ulterior.
Cel mai simplu e sa folositi polita CASCO urmand ca acestia sa mearga in regres pt.recuperarea prejudiciului de la asiguratorul RCA.
Puteti face o sesisazare si la CSA sau incercati sa accesati Fondul de protectie a victimelor strazii (FPVS).
Eu speram ca domnul sa raspunda privitor la "turmentat. "Poate a folosit cuvantul in sens metaforic...
Pentru accesarea Fondului de protectie a victimelor strazii se cer anumite conditii:vinovatul de producerea accidentului sa nu detina o polita RCA valabila la data producerii accidentului ,sa nu fie asigurat RCA,sau autor neidentificat-caz in care se acopera numai vatamarile corporale.
Nu stiu in ce masura v-ar putea fi de folos sa interveniti in proces (contestatie), sprijinind apararea agentului constatator (Politiei) sau/si dupa caz, invocand un drept al dvs. (daca se vor constata neintemeiate sustinerile contravenientului, pe cale de consecinta, instanta sa il oblige pe contravenient sa va predea asigurarea ca sa va reparati masina).
Interventia este reglementata din punct de vedere procedural de disp. art.49-56 C.proc.civ.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
doamna ...am uitat sa mentionez.....platesc rate la masina....insa masina e luata cu bani in mana.....cu un credit facut la banca.....deci am rata la banca ....nu am leasing.....imi cer scz caci am uitat sa mentionez....iar casco,nu mi`am mai permis de unde sa imi fac....

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Problema cu rca in cazul unui vinovat luciane luciane S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)